"Автобиография Северозапад" зад кулисите на театъра

Аделина Илиева: "Актьорската работа не спира с репетицията"

12
Снимка: Аделина Илиева Личен архив

Малко преди Международния ден на театъра, в "Автобиография Северозапад" ви срещаме с Аделина Илиева, актриса в Държавен куклен театър във Видин и певица от легендарната Формация "Север" в крайдунавския град. Преди да стане част от видинския състав, Аделина трупа опит на сцената, но как ще научите от днешното издание на предаването.

"Като личност се формирах във Формация "Север". Взаимоотношенията с приятелите ми, с които пеехме, ме изградиха като личност", откровено заявява Аделина Илиева. За непрестанните репетиции и високите изисквания към нея и другите творци от състава на формация "Север", ни разказва днешната ни събеседничка.

"На първия концерт на "Север" бях с гипсиран крак, но никога не съм пропускала репетиция", допълва Ади. След края на Формация "Север", тя продължава своя път в изкуството и се озовава в театъра.

"Театралното изкуство ме плени, защото съчетава всичко, което правех от дете- песни, танци, всичко", разказва за избора на професия Аделина Илиева.

Снимка"Актьорската работа не спира с репетицията. Когато се прибера вкъщи и си върша домакинската работа, постоянно ми минават мисли как да изиграя сцената и да предам един текст", добавя видинската актриса за своята работа и превъплъщенията.

Разговаряме още за откраднатия бус на видинския куклен театър, за турнетата на местните актьори в други градове, за промените в системата на културата, за киното и тайната й любов към него, за новите хоризонти пред Ади след красивите и добри принцеси. Повече ще научите в прикачения файл.


Вижте още

Туристическият потенциал на Берковица

Чешмата "Малинарка", Дървото на живота, Часовниковата кула, къща-музей "Иван Вазов", Градската художествена галерия, връх Ком- това са само част от туристическите обекти на Берковица. Какъв потенциал за различните видове туризъм има община Берковица и как се използват и промотират местните обекти- това научиха гостуващи в града под Ком журналисти и..

публикувано на 12.12.19 в 17:05

Месец на добрините- включи се и ти!

"Направи бисквити за съседите" , "Задръж вратата за някого", "Усмихвай се на всички", "Дари играчки и дрехи на дом за деца"... Това са част от предизвикателствата, включени в Календара "Месец на добрините". Предизвикателствата са 31- колкото са и дните на декември. Инициативата е на  "Академия за родители" , а идеята е да се провокират малки и..

публикувано на 10.12.19 в 16:00

В „Музикална зона“ слушаме песни за Ана

На 9 декември се почита зачатието на Света Анна - майка на Богородица. Света Анна се смята за покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени.  По повод днешния Анинден ще разберем какво означава това име, какви са жените, които го носят и ще почетем празника с песни за Ана. Анна, Ана е едно от..

публикувано на 09.12.19 в 09:37

"Неделник" от 8 декември 2019 година

Честит 8 декември на всички студенти и на всички със студентски дух! Новият "Неделник" ви очаква. Преглеждаме старите вестници и отиваме в китната Жеглица . Там вчера отбелязаха една годишнина за която ни разказва госпожа Цецка Тодорова от местният пенсионерски клуб. Какво се случи там? Народното читалище "Никола Вапцаров" отпразнуваха с..

публикувано на 08.12.19 в 13:35

Туроператори: Туристите търсят преживявания, а не дестинации

Част от проблемите на българския туризъм са идентифицирани и на европейско ниво. Един от тези проблеми е свръхрегулацията. Това заяви в Берковица Ирина Найденова- зам.председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/. "И в Европа се отчита, че има свръхрегулация в областта на туризма. Пред..

публикувано на 05.12.19 в 16:44

Атанас Скатов- мисия "Чиста планета"

Атанас Скатов гостува тази вечер във Видин по покана на туристическо дружество "Бонония". Пред видинчани ще говори за своите постижения тази година и за замърсяването на планетата. "През 2016 и тази година бях на едни и същи експедиции. Само за три години трябва да знаете, че ледниците са коренно променени и са масово разтопени. От затоплянето на..

публикувано на 05.12.19 в 16:25

Доброволецът - важен за обществото (снимки + видео)

Oтбелязваме Международния ден на доброволеца , който за първи път се чества през 1985 г. по инициатива на ООН. На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ. По този повод на паркинга пред крепостта Баба Види във Видин се проведе пожаро-тактическо..

публикувано на 05.12.19 в 15:52