Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Кърджали иска от държавата спешни мерки за свлачищата в района

Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Кърджали прие декларация с искане държавата да предприеме спешни мерки за укрепване на свлачищата в района. Засегнати са жителите на три села. Към момента разрушените къщи са 7, а други над 30 са опасни за обитаване.

Документът беше приет с гласовете на ДПС и БСП. ГЕРБ гласува "против" с мотива, че дори държавата да отпусне исканите няколко милиона лева, няма гаранции за трайно решаване на проблема. В разпространена декларация БСП обвини ГЕРБ, че прави политика с нещастието на пострадалите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Правителството няма да отпусне исканите от община Кърджали над 9 млн. лв. за свлачището в село Сипей

На този етап правителството няма да отпусне исканите от община Кърджали над 9 милиона лева за свлачището в село Сипей. Причината е липсата на гаранции, че укрепената територия ще издържи на ново раздвижване на земните пластове. Това обясни при..

публикувано на 26.04.15 в 17:19

Още семейства се евакуират от селата край Кърджали заради свлачищата

Още семейства бяха евакуирани от селата край Кърджали, засегнати от активирали се свлачища. Пострадалите ще бъдат приютени от свои роднини. В района започна подписка с настояване държавата спешно да отпусне пари за укрепване на опасните свлачища. Местните..

публикувано на 01.04.15 в 17:48

Укрепват свлачището в Кърджали

Малко над 240 хиляди лева е одобрила да отпусне   Междуведомствената комисия за Област Кърджали за допълнителните извънредни разходи за справяне с обилния снеговалеж в периода 7-16 март, както и средствата за предотвратяване на щетите от наводненията..

публикувано на 30.03.15 в 14:07