Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Искров е знаел абсолютно всичко, което се случва с КТБ

Сагата с КТБ продължава. След казаното от премиера Борисов наскоро по въпроса с преференциалните депозити – около хиляда баровци са се възползвали от измененията на контрактите, за да си получат пари от фонда, с което той е бил ощетен със 100 милиона,  след това изказване, освен  прокуратура и парламентът разследва въпроса с преференциалните депозити.

От Брюксел главният прокурор се включи по темата – каза, че сред вложителите със специални лихви в КТБ има известни имена, а председателката на временната парламентарна комисия по случая Десислава Атанасова заяви, че са разнопосочни указанията от БНБ и фонда за влоговете на квесторите. Масови измами с влоговете в КТБ, цялата тази история продължава. Какъв е коментарът на този етап след последните действия по темата на финансиста Кольо Парамов.  

Кольо Парамов: Този път трябва да се стигне до край.  Преките и косвени загуби са около 14 милиарда, но твърдите категорични преки загуби ще бъдат около 10 милиарда, така че тази цифра беше определена от нас още през месец юли м. г. и тогава звучеше парадоксално, но сега вече твърде много хора я приемат за реалност. Вижте, моето мнение е, че чорапа започна да се разплита много сериозно и ние като държава този път трябва да направим всичко възможно да отидем до край.

Р. П.: Кой разплита чорапа, какви действия?

К. П.: Държавата е длъжна със своите органи този път да направи всичко възможно, щото да стигне до край и да разбере окончателно как политическите сили играят през банките, по какъв начин влияят върху тях, по какъв начин се възползват, как преопределят политиката на държавата чрез финансите и всичко онова, което е свързано с прякото, или косвено взаимодействие на политическата класа в страната....

Интервюто с Коло Парамов  може да чуете тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!