Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС ще удължи санкциите срещу Русия с още шест месеца

Европейски съвет ЕС Брюксел европейско знаме

Очаква се Европейският съюз да удължи срока на санкциите срещу Русия с още 6 месеца до януари догодина. За това са се договорили с консенсус днес в Брюксел посланиците на 28-те страни-членки, потвърдиха за БНР дипломатически източници.

Формално режимът на санкции срещу руски граждани и компании ще бъде продължен следващият понеделник с решение на външните министри на съюза, които ще заседават в Люксембург.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Русия ще бъде принудена да насочи въоръжените си сили "срещу онези територии, от които идва заплаха"

Русия ще бъде принудена да насочи въоръжените си сили "срещу онези територии, от които идва заплаха". Това заяви Владимир Путин , след като бе съобщено, че Съединените щати се канят да разположат тежко въоръжение в няколко източно и централноевропейски..

публикувано на 17.06.15 в 07:49
Владимир Путин произнесе реч пред форума

Русия ще добави над 40 нови междуконтинентални балистични ракети към арсенала си

Руският президент Владимир Путин обяви, че тази година Русия ще добави над 40 нови междуконтинентални балистични ракети към ядрения си арсенал, съобщи Ройтерс. На изложението на Международния военно-технически форум "Армия-2015" Путин заяви, че..

публикувано на 16.06.15 в 16:28

Отношенията ЕС - Русия тема на дебат в Европейския парламент

 Евродепутатите призоваха в две отделни резолюции страните - членки да подържат единството си по отношение на Русия и нейните действия в Крим. По време на дискусиите беше обсъдено и милитализирането на Черноморския район - действие, което представлява..

публикувано на 15.06.15 в 12:24

Владимир Жириновски отново се кани да се кандидатира за президент на Русия

Руският националистически лидер Владимир Жириновски отново се кани да се кандидатира за президент на Русия на изборите, които трябва да се състоят през 2018 г. Шефът на либералнодемократическата партия сам обяви това по радио "Ехото на Москва", съобщи..

публикувано на 16.06.15 в 11:30