Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видими резултати за България" е слоганът на ГЕРБ за предстоящите местни избори

| обновено на 06.07.15 в 18:42
Снимка: БГНЕС

"Видими резултати за България" ще бъде мотото на кампанията за предстоящите местни избори на ГЕРБ, на които партията се надява да увеличи резултатите си в сравнение с предишния кметски вот, а всички областни кметове да повторят мандатите си. Това обяви на пресконференция председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов:

Като прогнозни резултати се стремим към от 14 до 18 областни кмета  кметовете да бъдат над 100 и общинските съветници да бъдат над 1700. Смятаме, че това ще бъде една изключително добра основа, за да продължим започнатото с политиките и многото работа, която е свършена, както от кметовете, така и от общинските съветници, както и подкрепата, която бихме получили, и със солидарността, която получаваме от Европейската комисия.

Ще бъдат не повече от 8 депутати към настоящия момент, които ще се включат активно в кампанията и също така от всичките 265 общини  от пет до осем общини  може би ще направим някъде в по-малките общини и съответно коалиционно участие. Всички решения, които сме взимали, за да формулираме правилните задания за предстоящата ни кампания, са на база на обратната връзка, която получаваме ежедневно от нашите структури в цялата страна.


ГЕРБ ще представи официално кандидатите си за местния вот на 13 септември в "Арена Армеец" в София. Според информацията, с която Цветанов разполагал, нямало да има проблеми с отпечатването на бюлетините и лицензираните печатници били готови да си свършат работата.

Репортажа на Румяна Василева можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!