Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение на собствениците в Кърджали се отказа от участие в програмата за енергийна ефективност

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Първото регистрирано в Кърджали сдружение на собствениците се отказа от участие в Националната програма за енергийна ефективност. Причината е наличие на опасни рискове и противоречия в условията на програмата и указанията за нейното прилагане.

В открито писмо до регионалното министерство и други институции председателят на сдружението Пейчо Пашов настоява за отстраняване на причините, които водят до виновност на страните в договора за безплатно саниране на жилищата. Според Пашов повечето от условията са заробващи и нито едно сдружение не трябва да подписва документа, докато не бъдат прецизирани всички детайли.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

17 сдружения във Видин искат саниране на жилищата

17 сдружения на собствениците са регистрирани до момента в Община Видин във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Сключените договори между местната управа и обединенията са 10. За първите 5..

публикувано на 30.07.15 в 14:09

МРРБ: Консултантските услуги за надзор на безплатното саниране се финасират от програмата

Във връзка с появили се публикации в медиите, в които се твърди, че консултантските услуги за надзор на безплатното саниране в държавната програма не са предвидени във финансовите разчети на правителството, Министерство на регионалното развитие и..

публикувано на 26.07.15 в 21:48

Лиляна Павлова: 1150 сгради в страната имат договори за саниране

Процедурата за отсечката на магистрала "Хемус" от Ябланица до разклона Плевен-Ловеч след всички обжалвания трябва да приключи в края на годината и да бъдат избрани изпълнители. Това съобщи регионалният министър Лиляна Павлова , като уточни, че става въпрос..

публикувано на 24.07.15 в 19:44