Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Представете си, че някое момче с китара, изведнъж се появи и запее на тротоара"

Музикантите Любомир Енчев и Иван Петков
Снимка: Колаж Радио Видин
"Представете си, че някое момче с китара, изведнъж се появи и запее на тротоара" пее Георги Минчев в "Момчета с китари". 

Две момчета с две китари гостуваха в студиото на Радио ВИДИН- музикантите Любомир Енчев и Иван Петков. Видинчани са ги виждали и слушали не веднъж в летните заведения на крайдунавския парк.

"Това са музикантите, които с изпълненията си на живо придават европейски вид на града ни"- категорични са хората в социалните мрежи. Това, което хората не знаят за тях е, че Любомир Енчев съчетава акустичната китара с бойното изкуство Винг Чун, а Иван Петков освен, че свири перфектно на китара, е и готвач- истински творец, също както и в музиката! И двамата са вегетарианци (представете си колко уникални ястия може да приготви Иван без месо), а Любо си е направо "екологично чист", защото не пие алкохол и не пуши. В звуковия файл ще чуете  един разговор за приятелството в живота, за вкусната и здравословна  храна и за хубавата музика. Ще усетите страстта, с която музикантите правят всичко, с което се захванат.
 
И още- музика на живо в "Цветовете на деня", съвети за поведение при критични ситуации от Любомир, който от 5 години сериозно се занимава с Винг Чун , какво трябва да правим при самозащита, а Иван ни убеждава в предимствата на вегетарианската кухня.
Вижте още

Монтанска компания изнася черен хайвер за арабските страни, Русия и Европа

Най- големият производител на риба и рибни продукти в страната е от Монтана. Компанията започва с няколко язовира за традиционно отглеждане на сладководна аквакултура преди 20-ина години. Развива се през годините с няколко инвестиции, една от които е модернизация на съществуващите рибарници в град Монтана, превръщайки ги в един от най-..

публикувано на 02.12.20 в 14:17

Рибари от Враца: "Купи шаран, пусни го в язовир Дъбника"

За трета поредна година Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" призова врачани вместо да сложат риба на масата на Никулден, да я пуснат във водоема. Към призива им може да се присъедини всеки, който иска да съхрани природата.  "Правим кампанията, за да има в язовира различни видове риба и да вдигнем популацията. Защото язовирът преди години беше..

публикувано на 02.12.20 в 13:41
Снимка: Красимир Каменов

Ще има ли шанс Видин да е седалище на Регионална държавна дирекция "Реставрация и археология"

Идеята във Видин да има Регионална държавна дирекция "Реставрация и археология" към Министерството на културата, която ще отговаря за Северозападния планов район, с включени 5 административни области, бе афиширана в  ефира на Радио Видин в началото на месец май тази година от проф. Венелин Терзиев, изпълнителен директор на дружество..

публикувано на 27.11.20 в 16:37

НАТУРА 2000 не пречи на работата на горско стопанство "Миджур"

Държавно горско стопанство /ДГС/ "Миджур", със седалище в село Чупрене е с площ над 26 000 хектара. Цялата площ на стопанството попада в НАТУРА 2000. Дейностите в горите се извършват по 10-годишни горско- стопански планове и в тях са заложени дейностите за този период, които трябва да се извършат. Това са залесяванията, сечта, охраната на горите,..

публикувано на 26.11.20 в 16:10

Кампанията "Бъди човек" отново в помощ на хора в нужда

Движение "Северозапазване" в град Кула стартира кампанията "Бъди човек". От днес - 20 ноември до 20 декември, доброволци ще се редуват всеки ден да приемат донесените или изпратени трайни храни. "Миналата година раздадохме 80 пакета. Тази година се надяваме да са поне 100. Лично обиколихме всички пенсионери. Наблегнахме на..

публикувано на 20.11.20 в 17:10

Общини се обединяват за протест срещу новия закон за ВиК

Кметове, председатели на Общински съвети и управители на ВиК дружества от страната обявиха готовност за протестни действия, ако не бъде преразгледан законопроектът за ВиК. Общото мнение е, че в този му вид насилствено се отнема общинското имущество и най-вече правомощията на общинските съвети самостоятелно да се разпореждат с него. На среща..

публикувано на 19.11.20 в 16:33

Зоните в НАТУРА 2000 - места за отдих на дивеча

Защитените зони се обявяват за опазването на конкретните видове и местообитания, включени в приложенията на Директивите на ЕС. Именно те са обект на защита. Видове, които нямат висока консервационна стойност, като повечето ловни обекти, не са обект на защита, затова и няма изрична забрана за ловуване в защитените зони. Евентуални ограничения на..

публикувано на 19.11.20 в 15:56