Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонт ли бе- да го опишеш?!

6
Снимка: РАДИО ВИДИН
От началото на тази седмица минувачите по видинския площад отново са притеснени заради продължаващия втори месец ремонт на част от настилката срещу Съдебната палата. Проточилите се ремонтни дейности пречат на търговията, казаха собственици на обекти в района. Преди дни започна поредното редене на плочки, след като подредените вече червени павета бяха отново извадени. От кога трае ремонтът и как протича- събрахме мненията на търговците там:


Снимка"Ами сложиха ги до половината тези плочки, после ги зарязаха, оставиха ги така. Нямаше ги две седмици. Сега дойдоха, извадиха тия, дето ги бяха сложили. И толкова. Мисля, че това пречи на търговията. Хората няма откъде да минат. Обикалят, за да стигнат до тук, газят из тоя пясък, недоволстват и непрекъснато това питат - кога ще стане. Никой не знае и никой не може да каже кога ще стане всъщност, и никой никаква информация не дава. Всички се учудват- досега ги слагаха, сега ги махат. Гледам- са ги опаковали. Може и да си ги приберат, даже и не се знае къде отиват и какво се случва... Добре, че ме попитахте! Ремонтът е започнал от края на юли. Обещаха ни, че ще свършат за 10 дена. При което се започна едно къртене, бушене. Започнаха дъждовете през август. Зарязаха за 3 седмици ремонта и сега са сбъркали проекта, защото трябвало да правят канализация. Наново откъртват всички плочки и нямам представа какво ще правят. В началото бяха оставили едни такива павенца, които бяха обърнати и се спъваха много хора. Интересното е, разбрах, че нова фирма са викнали. Тези пари кой ги плаща? Материалът, който е съсипан? Плочките бяха залепени с лепило. Всичко това е разход. Сега всичко това се унищожава и наново се започва... Аз питам след като веднъж го направиха и го развалят кой ще плати това? Ние ли, данъкоплатците?... Искам да ми се отговори официално по Радио Видин... Докато правят ремонт те разрушиха площада! Тук се движат фадроми, багери, камиони."

Какво смятат преминаващите за неудобството да газят в пясък цяло лято на центъра на Видин:

"Започнал е ремонтът, дали ще свърши, кога ще свърши... Много е неудобно. В други страни вечерта го почват и сутринта са го свършили, но при нас всичко е хаос. Ами какво мога да направя, освен да дойда и да го направя... Прекалено дълго продължи този ремонт, но като наемат такива фирми неграмотни, така стават нещата, според мен..."

Относно двукратното нареждане и последващо премахване на новите плочи, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова отговори:

"Подмяната на наредените плочи наложи контролът, който Община Видин осъществява постоянно при изпълнението на всеки един проект. Проверихме, установихме нередности в поставянето и препоръчахме подмяна и отново да се поставят, тъй като нивото бягаше от единия край. Всичко това е за сметка на изпълнителя."

Ремонтът на пространството между улица "Цар Симеон Велики" и фонтана "Трите сестри" е част от проекта "Зелена и достъпна градска среда", който е спечелен от Община Видин, обясни заместник-кметът:

"Ремонтът е част от големия проект за реновиране на парка "Рова", настилките на тротоарите, уличното осветление. Това е един красив проект, който ще промени облика на град Видин. Част е от проекта и това наложи подмяната на настилката. Целият проект приключва на 17 декември 2015 година, но съм убедена, че за частта, за която говорим, ще приключи много скоро- надяваме се до седмици."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В "Музикална зона": "..., а някой кара колело"

  Световен ден на велосипеда е. Тъкмо повод да се върнем, поне мислено, към това любимо занимание- карането на колело. А ако колоезденето е ваша страст, може би знаете, че то отлично се съчетава със слушането на музика. Особено на песни, посветени на велосипеда.  Оказа се, че велосипедът- тази страст, удобство, спортно хоби- вдъхновява много групи и..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40