Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рохани: Режимът в Сирия трябва да остане, за да се бори срещу "Ислямска държава"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сирийският режим трябва да остане, за да се бори с джихадистите от "Ислямска държава", макар че после той ще се нуждае от политически реформи, заяви иранският президент Хасан Рохани, цитиран от Франс прес.

Ако извадим сирийския режим от уравнението, терористите ще влязат в Дамаск, предупреди Рохани в изказване на среща с група интелектуалци и журналисти в Ню Йорк, където участва в годишната сесия на Общото събрание на ООН.

Ако искаме да успеем да победим тероризма, правителството в Дамаск не може да бъде отслабено, то трябва да бъде способно да продължи борбата, добави иранският президент. Рохани посочи, че Русия е уведомила Техеран, че иска да се включи в борбата с нова решителност срещу "Ислямска държава".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Обама и Путин се срещат за първи път от две години, за да обсъдят конфликта в Сирия

Срещата между американския президент Барак Обама и руския му колега Владимир Путин е един от акцентите в днешната програма от Общото събрание на ООН. Двамата лидери ще обсъдят на четири очи конфликта в Сирия и ролята на Русия в Близкия изток...

обновено на 28.09.15 в 07:42

Росен Плевнелиев и Даниел Митов участват в 70-ата сесия на Общото събрание на ООН

В централата на ООН, в рамките на 70-ата сесия на Общото събрание на организацията, днес започва общополитическа дискусия, която тази година обещава да бъде най-наситената за цялото време на съществуване на световната организация, съобщава ТАСС...

обновено на 28.09.15 в 11:04