Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Узунов: Високата скорост е основната причини за пътнотранспортните произшествия

Високата скорост е основната причини за пътнотранспортните произшествия. Това, съчетано с лоши метрологични условия, води до тежки последствия. Другите важни фактори, които оказват влияние на пътя, са водачите без необходима правоспособност и приемането на алкохол преди шофиране. За да има сериозен рефлекс, законът трябва да проявява своята сила.

Това каза за “Хоризонт” в предаването “Нещо повече“ бившият началник на отдел в КАТ - Пазарджик адв. Костадин Узунов:

Прекалено сериозно звучи криминализирането на част от нарушенията, при положение че все още могат да се прилагат да се прилагат по ниските по степен административни мерки. Основният проблем – чувството за безнаказаност у много водачи, възниква заради това, че много от наложените санкции и глоби не се изпълняват своевременно.

Експертът обясни, че ако се промени системата, по която се връчват наказателните постановления и системата, по която се събират глобите, ще има добър ефект.

Интервюто чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Трима души загинаха при голяма верижна катастрофа в тунела "Витиня"

Трима души, двама мъже и една жена, са загинали при верижна катастрофа в тунела "Витиня" в посока Варна. Не по-малко от 14 души са ранени, като петима са в тежко състояние. В "Пирогов" е прието 9-годишно момиче с рани в областта на главата. Бременна..

обновено на 08.10.15 в 21:35