Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха под гаранция четиримата служители на ДАИ-Хасково

Снимка: Дора Атанасова

Четиримата служители на "Автомобилна администрация" - Хасково, които бяха задържани в четвъртък и обвинени в подкуп, бяха освободени под парична гаранция.

В залата стана ясно, че при разследването са ползвани специални разузнавателни средства и са разпитани 7 шофьори на турски камиони, от които е искана така наречената такса "спокойствие".

Съдът прецени, че обвинените в подкуп няма да се укрият и няма да извършат престъпление, както и няма да повлияят на разследването. Затова двамата бивши служители на ДАИ-Хасково са с променена мярка – парична гаранция от по 8 000 лева.

Обвиненият в получаване на подкуп от турски шофьори Вихът Атанасов заяви:

В момента, в който ни задържаха, така и не разбрах – от медиите разбрах, че са намерили някакви пари и нещо е станало. Нищо не показаха на нас, нищо не видяхме. В мен намериха 17 лв. , а днес по телевизията гледах, че са намерили 300 евро.

Другите двама арестувани при специализираната акция на ДАНС също са с парична гаранция от по 5 000 лева.

Решението на Хасковските магистрати може да бъде протестирано в тридневен срок пред Пловдивския Апелативен съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Прокуратурата в Хасково ще повдигне обвинения на четирима служители на ДАИ, арестувани за корупция

Предстои прокуратурата в Хасково да повдигне обвинения на четирима служители на Държавната автомобилна администрация, арестувани за корупция.  Служителите са получавали подкуп между 20 и 50 евро на товарен камион. Те са действали на територията на Харманли..

публикувано на 19.11.15 в 14:37