Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Боряна Гонкова представи "Бяло дихание"– първото ревю на булчински рокли във Видин

44
Снимка: Колаж на Радио ВИДИН

На изключително стилно парти видинската дизайнерка Боряна Гонкова представи първото си ревю на булчински рокли. В елитен видински хотел, гостите успяха да станат част от много блясък, красота и феерия. Колекцията включва 11 рокли и носи името "Бяло дихание".

Точно ден преди ревюто се срещнах с Боряна. Трудно се описва емоцията, която витаеше в ателието й. Заобиколена от приятели, тя бе леко напрегната, но много щастлива. Станах свидетел на това, как една прегръдка, от истински приятел, е достатъчна, за да успокои и направи по-уверен всеки. А пожеланията:

"Всичко ще е наред, усещам го"- е това, което трябва да чуеш преди изпитание.

Във Видин за първи път се случва подобна "бяла приказка". Името на колекцията не е избрано случайно:

"Дъхът е най-великото нещо, то е живот! С него ние се променяме" – разказва дизайнерката. Броят на роклите също не е случаен:

"11 е ангелско число." Ревюто бе посветено на нейните приятели Калина Костова и Калин Каракехайов:

"Хора с блестящ ум и голямо сърце!"

СнимкаИмето на колекцията сякаш само си идва. Това се случва по време на последните приготовления, когато Боби, заедно с водещата на ревюто- актрисата Ирина Флорова ( и директор на видинския театър), за пореден път премислят всичко:

"И двете сме запознати с техниката на дишане, и двете се занимаваме с йога и в един момент Иринка ми казва: "Не може колекцията да няма име", и изведнъж с дъха ни сякаш то дойде – "Бяло дихание!" – няма друго по-подходящо име от това!" Роклите са с изчистен силует и са създадени от различни видове сатен, жоржет и коприна. Използвани са много елементи, които придават романтика и подчертават женствеността, като тюл, дантела, кристали и ръчна украса върху дантела.

СнимкаДокато говорехме с Боряна се сетих за една приятелка, която навремето тайно ми сподели, че се е омъжила по любов, но това, което е ускорило нещата, е било прекрасната рокля:

"В един момент се влюбих в булчинска рокля, която видях и си казах- време е.." Та момичета, ако все още се колебаете, погледне роклите на Боряна! Един поглед е достатъчен, за да се решите на заветното "Да!".

Боби, обаче, е скромна:

"Аз съм един изключително богат човек! Имам толкова приятели, които ми помогнаха, умилена съм, мило ми е… Не мога да повярвам, че това ми се случва. Благодаря... благодаря… благодаря… ще го повтарям до безкрай! За мен е чест и се надявам да заслужавам това чудо! Има добри хора по земята!"

Накрая споделя и лично преживяване:

"След като преживях едно сериозно разочарование, аз бях убедена, че трябва да си болен, за да ти помогне някой, за успех- никой не помага! По- вероятно е да те спъне, но в един момент нещата така се обърнаха, че с ръка на сърце мога да кажа, че живея в приказка– познавам невероятни хора. Помогнаха ми дори и непознати…"

СнимкаПриказно бе и ревюто. Вечерта на спектакъла бе изпълнена със сладка емоция, а когато моделите дефилираха в булчинските рокли на Боряна, публиката сякаш затаи дъх и тогава усетих силата на тази жена, сила, с която е дарена да твори, да радва с дъх, с усмивка, с благодарност!

Успехи, Боби! Ти ги заслужаваш!

Повече можете да чуете в звуковия файл.


Вижте още

В "Музикална зона": ЧРД на шармантната Кичка Бодурова!

Кичка Бодурова е една от най-популярните български естрадни певици и една от най-известните българки в чужбина. Родената в Бургас на днешния ден шармантна дама може да се похвали със звездна кариера и популярност не само у нас, но и в Германия; на невероятния успех на гръцките си песни се радва още в Гърция, и в Русия. Там един от първите й албуми..

публикувано на 29.11.21 в 09:40

Песни за обещанията в „Музикална зона“

  Понеделник преди обед: време е за oбещания по никое време.. Защо ли? Ами защото: "Обещанията са като пълната луна - ако не се спазят веднага, с всеки изминал ден избледняват." Песни за обещанията реших да слушаме днес в „Музикална зона“. Направих списък с български поп, рок и естрадни песни за обещанията, които даваме един на друг, за обетите, които..

публикувано на 22.11.21 в 09:37

Музикална терапия в „Музикална зона“

  Европейски ден на музикотерапията е днес. Едва ли има някой, на когото да не му е ясно, че музиката и здравето вървят ръка за ръка. И че звуците могат да лекуват! Музикалната терапия може да направи чудеса с вашето здраве много повече, отколкото което и да било лекарство.   Ако човек редовно се отдава на доброто настроение, а около него звучи..

публикувано на 15.11.21 в 09:40

Европейските програми в помощ на Общините за подобряване на климата

Действията в областта на климата заемат централна част от основните задачи на ЕС в момента. Европарламентът настоява за ускоряване на действията в областта на климата в световен мащаб и за това ЕС да остане световен лидер в борбата с изменението на климата .  Новият европейски законодателен акт за климата увеличава целта на ЕС за намаляване на..

публикувано на 12.11.21 в 11:10

В „Музикална зона“: Песни по стихове на поета на любовта Евтим Евтимов

  По повод Деня на народните будители реших днес в „Музикална зона“ да си спомним за един от нашите будители- Евтим Евтимов. Още повече, че само преди дни- на 28 октомври- се навършиха 88 години от рождението на поета на любовта. Създателят на едни от най-въздействащите, страстни и чувствени стихове в българската поезия. Стихове, наситени с магията на..

публикувано на 01.11.21 в 09:37

В „Музикална зона“ днес: Големи звезди с буйни коси

Те са красиви, успели и винаги в перфектна форма. Понякога дори им завиждаме за начина, по който изглеждат, и най- вече за едно - буйните коси.  Днес в „Музикална зона” ще слушаме едни от най- известните изпълнителки- дамите с впечатляващо гъсти и буйни коси!    Според изследване мъжете предпочитат жени с дълги и буйни коси. Дългите, гъсти..

публикувано на 04.10.21 в 09:55

Ricchi e Poveri в “Музикална зона“

Една група, която след 40 г. раздяла, пяха отново заедно на миналогодишното издание на Сан Ремо. Легендарната група „Ricchi e Poveri” е една от най-известните в историята на италианската музика, но малцина знаят, че оригиналният състав е от четирима, а не от трима изпълнители. Стартираме седмицата именно с оптимистичната музика на..

обновено на 27.09.21 в 09:28
Подкасти от БНР