Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видинчани дариха радост на деца сираци

3
Снимка: Пламен Коцев

Приключи благотворителна инициатива за набиране на коледни подаръци за деца от домове за деца, лишени от родителски грижи, центрове за наставяне от семеен тип, домове за деца с умствена изостаналост, домове "Майка и Дете" и SOS селища. Кампанията се организира за осма година от Операция "Плюшено мече", като в нея се включи и Радио ВИДИН. Подаръците ще се разпределят по график, каза Теодора Кръстева, координатор на операция "Плюшено мече" за област Видин:

"Нашият регион беше на последно място като организация, без регионален координатор, но днес със задоволство мога да кажа, че Видин е на първо място и сроковете са изпълнени. Тази кампания наистина беше трогателна. Дори и бонусът от подаръци, който получихме, ще бъде разпределен сред децата.

Теодора Кръстева, координатор на Операция Плюшено мече за област ВидинБлагодаря от сърце на Радио ВИДИН. Във ваше лице намерихме един от най- милите ни дарители, затова че успяхте да зарадвате малкия Росен и медийно отразявате нашата кампания. Подаръците ще бъдат разпределени по график на различните социални институции."

Операция "Плюшено Мече" подарява само нови играчки и дрехи, купени специално за конкретно дете. Екипът на инициативата публикува списъци с деца от Домове и техните най-желани подаръци за Коледа, като всеки дарител публикува коментар с номера и името на избраното от него дете под списъка.

Благотворителните прояви на активистите от Операция "Плюшено мече" не спират само до коледно-новогодишните празници. Те продължават да набират консумативи за социалните домове- чуйте в звуковия файл. 

Галерия

Вижте още

"Неделник" от 26 януари 2020 година

Е, няма зима! Но има "Неделник" брой 293- ти. Преглеждаме старите вестници за начало и започваме пътуване. Да, ще попътуваме. Преди две седмици гостувах в село Лик в община Мездра. Много коментари и версии има дали Васил Левски е идвал и къде в Северозапада. За едно място обаче е сигурно. В село Лик. Левски основава там комитет през 1872..

публикувано на 26.01.20 в 13:05

Ученичка от Кула пише за любовта

Карамфила Симеонова е от град Кула, ученичка е в 9 клас на средно училище "Васил Левски". Младото момиче пише стихове. Дарбата открил един от преподавателите й, когато била в 4 клас. Тогава учителят Петър Иванов я помолил да напише стихотворение за училищен празник. "Аз просто опитах, той го хареса и реши да ми помогне. Бях написала стихотворение за..

публикувано на 20.01.20 в 11:43

В "Музикална зона" слушаме Йелена Томашевич

Сръбската Дженифър Лопез, както я наричат феновете й, е родена на 1 ноември 1983 г. в Крагуевац, Сърбия. Тръгва по пътя на славата едва осемгодишна, когато печели детския песенен конкурс „Шарениада“ в Крагуевац. Песните на певицата ѝ донасят много отличия през годините. Представя Сърбия на проведената в Белград „Евровизия 2008“ с песента „Оро“ (Хоро) и..

публикувано на 20.01.20 в 09:30

"Неделник" от 19 януари 2020 година

И вече е на сайта 292- ри на предаването "Неделник" . Имаме празник. Една година навърши рубриката "Рецептите на Дедо Скръц" , която правим заедно с уникалният Цветан Дочев . За начало обаче преглеждаме старите видински вестници в редовната ни рубрика с РБ"Михалаки Георгиев". Преди три години ви срещнах с майстора- ковач от село Дъбова..

публикувано на 19.01.20 в 16:45

Във Вършец приеха програмата за развитие на туризма

Във Вършец заседава Консултативният съвет по въпросите на туризма. Разгледани бяха програмата за развитие на туризма за 2020 година и участието на Община Вършец в туристическата борса "Ваканция и СПА Експо" от 13 до 15 февруари тази година. "Членовете приеха единодушно нашата програма за развитие на туризма, която включваше поддържане на..

публикувано на 16.01.20 в 16:38

Видински туроператор с първа по рода си програма за Константинопол

"Спомени за Константинопол" - така нарича програмата си до Истанбул екипът на "Fiesta tours". Подобен продукт не се е предлагал досега на българския пазар , макар пътуванията до Истанбул да си остават най-продаваните сред родните туристи.   "Истанбул е от онези градове, които или те пленяват завинаги и се връщаш там отново, или..

публикувано на 16.01.20 в 14:36

Ветеринари искат създаването на ветеринарни практики

Накъде върви животновъдството - за това говорим в "Земята, която ни храни". Д-р Валери Велков, от Областната дирекция  по безопасност на храните храните прави характеристика на региона, в разговора става дума и за това- какви са промените в в Закона за ветеринарно медицинската дейност и в Наредбата за отглеждане на животни и ще дисциплинират ли те..

публикувано на 14.01.20 в 19:30