Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците от "Луи Брайл" в София ще се обучават по нов проект за театрални умения

| обновено на 05.01.16 в 11:02
Снимка: http://soudnzsofia.bg

Училището за деца с нарушено зрение “Луи Брайл” в София  разполага с всички необходими учебници и помагала, каза за „Хоризонт“ Любомир Велков, заместник - директор на “Луи Брайл”. През 2016 година учениците ще се обучават по нов проект за театрални умения.

В училището за деца с нарушено зрение “Луи Брайл” в София се обучават 170 деца на възраст от 5 до 19 години. Още в подготвителната група започват да се обучават на Брайл, а по - късно започват да използват говорещите програми на компютрите, разказва още Любомир Велков:

Децата се обучават по програмата на общообразователните училища, като има и някои специални предмети, които са свързани с подкрепата за техния бит, живот и обучение, а те са именно ориентирани мобилно – как да се движат в малкото и голямото пространство, как да се движат с белия бастун.

Проблеми с учебните материали няма.

Това вече от години се финансира от МОН. Имаме печатница в училището, в която отпечатваме учебниците. Така че този проблем ние сме го решили. През 2016 г. предстоят много музикални изяви на нашата вокална група. Работим по един проект, който се нарича Vision, свързан със създаване на умения на децата за занимания с театър.

За кандидатстване в "Луи Брайл" се изисква преминаване през комисия в РИО, а родителите може да се свържат за информация в самото училище.

Подробности може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!