Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасан Адемов: Вотът на недоверие трябва да покаже хаоса в здравеопазването

д-р Хасан Адемов
Снимка: БГНЕС

В здравния сектор се въведе командно административен стил на управление, което ще лиши хората от достъпно здравеопазване, заяви д-р Хасан Адемов:

Нашата цел е да покажем на управляващите, че в този сектор има невъобразим хаос. Мерките, които се предприемат, не следват една логика, не следват една последователност, а са хаотични, неподредени. Въвеждат администриране на системата и до командно административно управление.

Даниела ДаритковаПредседателят на комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова определи мотивите на опозицията като чисто политически:

Ние като партия, която е мандатоносител и с най голямо представителство в този парламент, гледаме изключително сериозно на своите ангажименти и на необходимостта да помогнем за реформата в сектор "Здравеопазване".

Вотът на недоверие, дори и да не мине, трябва да посочи, че в системата има голямо напрежение, каза още д-р Адемов:

Виждате министерство на здравеопазването започна да гаси пожари с посещение на министъра в тази или онази област. Според мен това трябваше да се случи преди националната здравна карта да бъде обявена за публично обсъждане, мисля, че вече е късно, напрежението е голямо. Опозицията,  внасяйки вот на недоверие иска да има повече яснота, да има дискусии, да има дебати. Ако управляващите се вслушат в предложенията на опозицията, които сметнат за разумни, ще има полза от този вот.

По-късно днес министър Петър Москов ще бъде изслушан от парламентарната група на ГЕРБ за необходимостта от въвеждането на пръстов идентификатор.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!