Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Менда Стоянова: Може да се наложи да има неустойки не само от "Аликс партнърс"

Менда Стоянова
Снимка: БГНЕС

Според председателя на бюджетната комисия към НС Менда Стоянова, приетите на първо четене от правната комисия промени в Закона за банковата несъстоятелност, които предвиждат разсекретяване на доклада на "Аликс партнърс" за КТБ, отговарят на обществения интерес. Менда Стоянова обаче предупреди, че такова решение може да влоши правния и бизнес климата у нас:

Би могло да даде един лош сигнал на чуждестранните инвеститори за това, че българското Народно събрание всеки момент може да вземе законово решение да огласи и търговска информация, и банкова тайна. Наистина това касае банка в несъстоятелност, но нейните клиенти, кредитори, те не могат да носят последиците за лошото управление на банката с тази публичност. Вероятно може да се наложи неустойки, и не само от "Аликс партнърс", но и някои засегнати лица биха могли да търсят неустойки или обезщетения, и от евентуално такова огласяване на техни търговски или банкови тайни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Фондът за гарантиране на влоговете е против публичното оповестяване на доклада за фалита на КТБ

Поредните законови промени заради Корпоративна търговска банка (КТБ) се гледат от правната комисия в парламента. Фондът за гарантиране на влоговете обаче се обяви против публичното оповестяване на доклада за фалита на Корпоративна търговска..

обновено на 01.03.16 в 15:33