Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българската банда SEVI представя втория си студиен албум

3
Снимка: ГРУПА SEVI

"Втори студиен албум, трети неофициално, защото имаме и едно двойно DVD от 2013 година. Много се радваме, че албумът вече е факт и най-после е в ръцете ни" – това каза Светлана Близнакова, в "Свободна зона БГ зона, зона за българска музика" по Радио ВИДИН.


А тази вечер ще бъде и в ушите на слушателите. Официалното промо в София ще се състои на единствения за 2016 година петък 13-ти, в столичния бар Rock it. Дискът носи предизвикателното заглавие "The Battle Never Ends" и обещава да бъде доста разнообразен и със засилено международно присъствие.

Групата представи пилотния сингъл "Don’t Hesitate" през януари, а от 8 април стартира и турне в подкрепа на албума:

"Бяхме в Пловдив, в Стара Загора, в Бургас. Предстоят участия в Габрово, Казанлък, продължаваме към Гърция, Румъния, а през септември ще бъдем в Италия и Швейцария. Ще представим албума на колкото се може повече места. Радостно е, че и феновете го харесват. Получихме много позитивни отзиви от тези, които го закупиха на предварителна продажба."

Точно в стила на групата, парчетата в албумна са 11.

"Това ни е любимото число и отново се спряхме на него. Доста разнообразен, малко по-твърд от предния албум, но не липсват и по-мелодични, и по-леки парчета."

Кой стои зад албума, с кого работехте?

"Получи се доста цветно и от към гости. Работихме с музикалния инженер на Лакуна Койл – Марко Барусо, който оформи звука и на дебютния сингъл - "Don’t Hesitate".

СнимкаМарко Барусо има зад гърба си имена като Ерос Рамацоти, Лаура Паузини, Лакуна Койл, Колдплей... Доста голямо име в Италия, дори тази година обра няколко награди на фестивала в Сан Ремо. Ние се запознахме с него миналото лято по време на нашето турне в Италия, той доста хареса музиката ни и сам изяви желание да стане част от новия албум."

В албума взима участие и китаристът на Doro Pesch – Luca Princiotta, който свири китарите в една от песните на  SEVI. Luca споделя за работата си по парчето на SEVI:

"Когато Светлана Близнакова ми прати демо версията на Destiny веднага се впечатлих от потенциала на песента. Опитах се да вложа подходящия груув и енергия и в моите партии, а когато накрая я чух готова, направо подскочих от стола. Красива, голяма песен."

В "The Battle Never Ends" не липсват и гост музиканти от родната сцена като Петър Братанов (KORA), Иво Пешев (Vulgar Bulgar).

Новото звучене на SEVI вече провокира и интерес извън граница. Групата, както и пилотният сингъл от новия албум, бяха представени в Metal Hammer Italia и няколко радио станции и медии в Португалия, Франция, Латинска Америка, Англия и Щатите.


Галерия

Вижте още

В Чупрене работят за популяризиране на общината пред туристите

"В тесни връзки сме с туроператори, които работят и и звън България. Фокусирали сме се върху нашите природни и исторически забележителности. Можем да се похвалим и със заснетите клипове на територията на община Чупрене, съвместно с екип от министерството на туризма, които целяха популяризиране на малко известни туристически дестинации", каза..

публикувано на 29.10.20 в 17:16

Три защитени зони в Белоградчишко пазят редки видове птици и животни

Повече от 55 вида редки и застрашени видове птици се срещат  в защитената зона "Западен Балкан" от мрежата НАТУРА 2000 на територията на община Белоградчик. Сред тях са: ливадният дърдавец, скалният орел, забулената сова, полубеловратата мухоловка, черният кълвач. В идрата, вълкът, мечката, рисът, за който има данни, че преминава в България от..

публикувано на 29.10.20 в 16:09

В „Музикална зона” на Димитровден слушаме песни, възпяващи българските градове

   Честит празник, Видин!   И понеже нашият град има празник, днешната „Музикална зона“ ще бъде посветена на българските градове- по-големи или по- малки, възпети в песни! Когато всички си тананикат песен, свързана с определен град, той печели популярност, става по-интересен! Има много хубави песни, които възпяват българските градове. За..

обновено на 26.10.20 в 10:11

Информационна кампания популяризира защитените зони в област Видин

С встъпителна пресконференция в Чупрене бе даден старт на проекта "Организиране и провеждане на информационна кампания за Натура 2000 зоните на територията на област с административен център Видин" по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 година.  "Натура 2000" е общоевропейска мрежа, съставена от защитени зони и целяща да осигури..

публикувано на 22.10.20 в 15:45

100 души от община Видин получават домашни грижи

Във Видин бе открит Център "Домашни грижи". Той е един от трите нови центъра, с които се разширява мрежата от центрове "Домашни грижи". Първите четири центъра за домашни грижи са открити в област Враца през 2012 година. На откриването във Видин присъства д-р Надежда Тодоровска - заместник генерален директор на БЧК и двигател на проекта..

публикувано на 20.10.20 в 15:22

Army of Lovers в „Музикална зона“

  Екстравагантната евро денс група Army of Lovers се ражда през далечната 1987 година в Швеция. Те бързо набират популярност в цяла Европа, благодарение на крещящия си външен вид, пищните костюми и видеоклиповете, голяма част от които са забранявани за излъчване по MTV, заради подчертаната им сексуалност.   Те са майстори на провокацията, което им..

публикувано на 19.10.20 в 09:43

Есенното почистване в Берковица продължава и през ноември

До края на ноември ще продължи есенното почистване в Берковица.  В момента се почистват улиците: "Кирил и Методий", "Проф. Петко Наумов", "Захари Стоянов“, "Битоля", "Здравченица", "Черковина", "Охрид", "Вардар", "Ангел Кънчев", "Явор", "Берковска река", "Отец Паисий", "Гоце Делчев", "Лерин", "Шабовица", "Стамболийски", "Христо Ботев", "Звезда" и..

публикувано на 15.10.20 в 16:05