Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките власти са открили останки от изчезналия самолет край остров Карпатос

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките власти са открили останки от самолета на "Иджипт Еър", обяви Ройтерс, като се позова на източник от гръцкото министерство на отбраната. Те са били намерени южно от остров Карпатос в южната част на Средиземно море, т.е. на около 50 мили югоизточно от района, където самолетът изчезна от радарите с 66 души на борда.

Гръцки авиодиспечер заяви за Би Би Си, че каквото и да се е случило с изчезналия самолет на "Иджипт Еър", е било внезапно и екипажът не е имал време за реакция. Изказването му идва, след като гръцкият министър на отбраната Панос Каменос обяви, че самолетът е направил резки завои, след което е изчезнал от радарите.

На основата на опита, който имам, станало е някакво внезапно събитие. Каквото и да се е случило, е било бързо, така че екипажът на самолета не е имал време да реагира съгласно правилата, обясни авиодиспечерът Серафим Петру.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Шериф Исмаил

Египет ще ръководи комисията за изчезването на самолета на "Иджипт Еър"

Египет ще оглави официалната комисия за разследване на изчезването на самолета на пътувал от Кайро за Париж,  съобщи началникът на египетското управление за разследване на въздушни произшествия Айман ал-Мокадем .   В комисията  ще участва и Франция,..

обновено на 19.05.16 в 20:04

Йенс Столтенберг: Следим отблизо ситуацията с изчезналия самолет

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази съболезнования на близките на пасажерите на изчезналия самолет на "Иджипт Еър". Изразявам дълбоки съболезнования на всички засегнати, както и на Франция и Египет. Знам, че се извършват национални..

публикувано на 19.05.16 в 15:22

Гърция: Египетският самолет е направил резки завои, преди да изчезне

Самолетът на "Иджипт Еър" е направил резки завои, след което е изчезнал от радарите, обяви гръцкото министерство на отбраната. Самолетът е извършил завой от 90 градуса наляво и завой от 360 градуса надясно, като е паднал от 37 хиляди до 15 хиляди фута, а..

публикувано на 19.05.16 в 15:16