Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барак Обама: Няма нужда от истерия след вота за Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Барак Обама предупреди, че няма нужда от финансова и международна истерия след гласуването в полза на Брекзит миналата седмица.

Най-добрият начин да мислим за това е следният - беше натисната пауза за проекта за цялостна европейска интеграция. Не бих го преувеличил. Имаше малко истерия след вота за Брекзит сякаш НАТО вече го няма, трансатлантическият съюз се разпада и всяка страна се оправя сама. Това не е нещото, което се случва, обясни Барак Обама.

Президентът на САЩ заяви, че уважава решението на най-важния съюзник на Вашингтон. По думите му, то говори за продължаващите промени и предизвикателства, поставени от глобализацията.

Припомням, Обама, както и много други световни лидери, беше против излизане на Великобритания от Европейския съюз.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Брекзитът предизвика най-голямата 2-дневна загуба за акциите

Сривът на световните фондови борси след резултата от референдума на Великобритания за излизане от Европейския съюз е най-големият в историята, смята анализаторът от S&P Dow Jones Indices Хауърд Силвърблат. Фондовите пазари са изтрили 3,01..

публикувано на 28.06.16 в 14:31

Проф. Дончо Градев: Брекзит дава началото на нови обсъждания за сигурността на ЕС

Големи групи от хора се вълнуват от Брекзит от гледна точка на промяната, от това, което ще се случи с тях. Това е в контекста на масовото поведение, каза в предаването"12+3" проф. Дончо Градев , преподавател по социална психология в Софийския..

публикувано на 28.06.16 в 14:16

"Върджин груп" е загубила около една трета от стойността си след Брекзит

Британският конгломерат "Върджин груп" е загубил около една трета от стойността си след вота в полза на Брекзит, съобщи основателят и председател на компанията Ричард Брансън , цитиран от Ройтерс. Той допълни, че заради решението на Великобритания да..

публикувано на 28.06.16 в 13:58

Лидерите на ЕС с разногласия за старта на преговорите за излизане на Великобритания от общността

Лидерите на Европейския съюз започнаха кризисна среща без яснота за бъдещето на Великобритания като страна-членка. Лондон все още отказва да поиска формално напускане, а 27-те останали държави имат разногласия относно датата на започване на..

обновено на 28.06.16 в 20:46