Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франсоа Оланд: Русия трябва да бъде смятана за партньор

Франсоа Оланд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че Русия не трябва да бъде смятана за заплаха, а за партньор. При пристигането си на срещата на върха на НАТО във Варшава Оланд подчерта, че не е работа на Алианса да казва какви трябва да бъдат отношенията между Европа и Русия.

Русия е партньор, който наистина понякога, както видяхме в Украйна, използва сила, която осъдихме, когато анексира Крим, каза френският държавен глава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Росен Плевнелиев на срещата на върха на НАТО

Росен Плевнелиев: България очаква от НАТО районът на Черно море да стане стратегически за Алианса

България очаква от НАТО районът на Черно море да стане стратегически за Алианса. Това каза президентът Росен Плевнелиев преди срещата на върха на НАТО във Варшава.  Преди участието си в първата работна сесия на Северноатлантическия съвет Росен..

публикувано на 08.07.16 в 16:20

ЕС и НАТО подписаха съвместна декларация за сътрудничество

Европейският съюз и НАТО подписаха съвместна декларация за сътрудничество. Своите подписи под документа поставиха генералният секретар на Алианса - Йенс Столтенберг , председателят на Европейския съвет - Доналд Туск и председателят на Европейската..

обновено на 08.07.16 в 16:06

ЕС и НАТО подписаха съвместна декларация за сътрудничество

Европейският съюз и НАТО подписаха съвместна декларация за сътрудничество. Своите подписи под документа поставиха генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, председателят на Европейския съвет Доналд Туск и председателят на Европейската..

публикувано на 08.07.16 в 14:46