Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сънди Таймс": Великобритания може да излезе от ЕС в края на 2019 г.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания може да напусне Европейския съюз към края на 2019 година, съобщава вестник "Сънди Таймс", като се позовава на информирани източници.

По-рано премиерът Тереза Мей заяви, че през 2016 Лондон няма да активира член 50 от Лисабонския договор, което ще започне процеса на излизане на страната от общността. Причината е, че Обединеното кралство се нуждае от още време за да се подготви за предстоящите преговори с Брюксел.

Министърът на търговията Лиъм Фокс смята, че активирането може да стане догодина.

Източници в лондонското Сити обаче заявяват пред вестника, че новите отдели, които се занимават с Брексита и международната търговия, все още не са напълно готови и затова началото на формалния процес по излизането може да се забави още.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Въпроси около връщането на Великобритания в Европейската асоциация за свободна търговия

Норвегия може да блокира Великобритания, ако се опита да се върне в Европейската асоциация за свободна търговия, съобщава финландското издание "Финансов експрес". Асоциацията в момента е от четири държави, които не са в Европейския съюз, но са..

публикувано на 11.08.16 в 16:19

Изненадващо разширяване на търговския дефицит на Великобритания през юни

Общият дефицит в международната търговия на Великобритания се разшири през юни изненадващо силно с оглед на солидно увеличение на дефицита при търговията със стоки, показват данни на официалната статистика ONS, които би трябвало да окажат негативно..

публикувано на 09.08.16 в 13:16

Великобритания пак би гласувала за излизане от ЕС, сочи проучване

Великобритания пак би гласувала за излизането си от Европейския съюз, ако референдумът за това се провеждаше днес, сочат данни от социологическо проучване, цитирано от вестник "Дейли експрес". Според експерти този резултат опровергава твърденията на..

публикувано на 03.08.16 в 12:13

Шансът за рецесия във Великобритания е около 50%, смята водещ икономически мозъчен тръст

Икономиката на Великобритания ще се свиe през третото тримесечие, като има 50%-ен шанс тя да навлезе в умерена рецесия преди края на следващата година с оглед на вота на британците през юни за напускане на Европейския съюз, прогнозира Националният..

публикувано на 03.08.16 в 09:44