Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп ще се срещне с президента на Мексико

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент на Съединените щати от републиканската партия Доналд Тръмп ще посети днес Мексико по покана на президента Енрике Пеня Нието. Визитата на Тръмп в Мексико е няколко часа преди кандидатът да представи новата си стратегия за имиграцията.

Мексиканският президент обяви, че кандидатът на републиканската партия е приел поканата му да се срещне днес с него. В Туитър късно във вторник, той каза, че вярва в диалог за показване на интереса на Мексико на международната сцена. Така Пеня Нето смекчава тона на изказванията си по адрес на Тръмп, след като по-рано тази година го сравни с Хитлер и Мусолини.

От своя страна по време на кампанията си Доналд Тръмп нарече имигрантите от Мекисико престъпници и изнасилвачи и обеща построяването на стена по границата.

Днешната закрита среща се провежда няколко часа преди планираната реч на Тръмп за имиграцията и ден преди годишното обръщение към нацията на Пеня Нието.

През вчерашния ден екипът на президентът на Мексико е заявил, че е била изпратена покана за среща и до кампанията на Хилари Клинтън с пояснението, че и двете кампании са реагирали позитивно.

Малко повече от два месеца преди същинските избори за президент рейтингът на Доналд Тръмп продължава да е по-нисък от този на Хилари Клинтън. Тя е номинирана от демократите и бележи преднина в ключови щати, както и сред малцинствените избиратели

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тръмп разкри още подробности за намеренията си да ограничи броя на имигрантите

Кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп разкри още подробности за намеренията си да ограничи броя на имигрантите, ако бъде избран за държавен глава. Предупреждението му този път бе насочено не само срещу срещу нелегалните,..

публикувано на 28.08.16 в 08:35

Тръмп отвърна на обвиненията в расизъм

Американският кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп разкритикува обвиненията срещу него в расизъм. Тръмп нападна опонента си Хилъри Клинтън ,   като заяви, че кампанията ѝ се опитва да измести фокуса от скандала с личния ѝ имейл..

публикувано на 26.08.16 в 07:40
Доналд Тръмп

Тръмп направи още една крачка назад от обещанието си да депортира милионите нелегални имигранти

Кандидатът на републиканската партия за президент Доналд Тръмп направи още една крачка назад от обещанието си да депортира милионите нелегални имигранти от Съединените щати, предаде Ройтерс. В интервю за „Фокс Нюз“ той призна, че прогонването на толкова..

обновено на 25.08.16 в 08:57
Доналд Тръмп

Тръмп направи опит да получи подкрепата на афроамериканските гласоподаватели

Кандидатът на Републиканската партия за президент на Съединените щати Доналд Тръмп направи отчаян опит да получи подкрепата на афроамериканските гласоподаватели преди президентските избори през ноември. Това е втори признак за промяна на тактиката на..

обновено на 20.08.16 в 18:51

Хилъри Клинтън води с 8 процента пред Доналд Тръмп

Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън води с 8 процента пред своя съперник от Републиканската партия Доналд Тръмп . Това показва ново проучване на института „Ипсос“ за агенция Ройтерс. Според сондажа, 42..

публикувано на 20.08.16 в 10:09