Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сладка или горчива? "БГ Миш Маш" с Петя Данкова

Автор:
6
Петя Данкова
Снимка: Личен архив


 Ако и вие обичате да слушате българска музика, омръзнало ви е от едни и същи песни, които всички радиа въртят и  искате да се запознавате с повече български артисти, които между другото никнат като гъбки след дъжд.. но никой не им обръща, може би умишлено, внимание.Така се налага те сами да се грижат за всичко, което българският шоу бизнес не им предлага, но въпреки това продължават да го правят с пълни сили. Mузикалната зона на Радио Видин за българска музика - "БГ Миш Маш" има задачата да открива тези гъбки и да ги представя на обикновения слушател. 

 А днешната гъбка в нашият миш маш от музика и емоции всъщност цял живот се занимава с музика, но чак сега се решава да изкаже своето послание гласно, пред всички..Това тя съумява да направи със своя първи, дебютен албум - Sweet or Bitter! А коя е тя? Тя е нежната и прекрасна Петя Данкова

 Петя признава, че живее в собствената си мечта. И въпреки, че не се е превърнала в "султан", за което също е мечтала... Сега тя е ръководител на музикално училище и мечтае единствено да бъде здрава, за да може да продължава да изживява именно тази своя мечта. 

 Екипът, с който подготвя албума: Мирослав Иванов (китара), Радослав Славчев- Riverman (бас), Васил Вутев (барабани), Божидар Василев - ТromBobby (тромбон). и Светослав Сотиров (текстописец). Освен текстописец и съсобственик на лейбъл, Светльо е и  най-силното рамо в живота и кариерата на Петя Данкова. Всяка песен от албума разказва своя история, а името на албума Sweet or Bitter (Сладко или горчиво) най-вероятно идва от това, че за Петя не само сладостта, но и горчкилката от живота я кара да се чувства истински жива..

 Новият албум на Петя Данкова е вече достъпен във всички дигитални платформи за разпространение на музика. А примиерата му бе представена по покана на най-големия джаз фестивал у нас - "A to Jazz". 
 “Sweet or bitter” вече се радва и на интерес от чуждестранни диджеи с предложения за колаборация по ремиксите на някои от парчетата от албума. Всичко за Петя Данкова и нейното творчество може да откриете на нейният официален сайт, както и на страницата и във фейсбук. 

  В звуковият файл по-горе имате възможността  да чуете две от най-емблематичните песни от дебютният и албум, който излезе в средата на юни. Това са: едноименното парче - "Sweet or Bitter", както и сингълът "От Аз до Ти", който вече има своят готов, заснет клип. А между двете песни ще се запознаете виртуално и със самата Петя, в блиц интервю с нейната допълваща половинка в живота и кариерата- Светльо Сотиров! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В "Музикална зона": "..., а някой кара колело"

  Световен ден на велосипеда е. Тъкмо повод да се върнем, поне мислено, към това любимо занимание- карането на колело. А ако колоезденето е ваша страст, може би знаете, че то отлично се съчетава със слушането на музика. Особено на песни, посветени на велосипеда.  Оказа се, че велосипедът- тази страст, удобство, спортно хоби- вдъхновява много групи и..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40