Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Гост в "Калейдоскоп" е Боян Владимиров

Боян Владимиров: "Никога няма да се откажа от моя град"

13
Снимка: Колаж Ваня Минева


Днес своя страничка в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота пише Боян Владимиров. Голяма част от неговия живот е свързана с Видин. И с делниците, и с празниците на крайдунавския град. Виждаме го на пулта- в празнични дни от Боби зависи добре да чуем какво произнасят водещите на тържества; какво ни пожелават в ресторанта на семейните ни срещи нашите близки; той е с младите хора на града, когато те отбелязват с много енергия и много веселие завършването на средното си образование... Боби е човекът, който искаме да "даде тон" на професионалните ни празници, на венчавки, на годишнини, на срещи след дълги раздели.

Кога обаче празнува със своите близки той- DJ Боби?
Това е един от първите въпроси, които му задавам, след като с него удобно сме се настанили пред чашките с кафе в едно уютно видинско заведение.

Боян Владимиров, Снимка: Личен архив"Празнувам обикновено след празниците на другите. Отдавна съм подменил календара на собствените си празници", признава Боби.

И започва шарената ни приказка с Боби- за първите му спомени с музика; за първите му колекции; за лентите, касетите и дисковете; за "почтените" кражби на нова музика от сръбските музикални радиостанции през края на миналия век; за българските класации на родна и чужда музика някога; за музиката на бившия соцлагер; за дискотеките на 70-те, на 80-те, на 90-те години и за музиката на днешните, да ги наречем "развлекателни заведения"; за майсторството на водещия да усети духа на купона и да го поведе в онази посока, която да накара празнуващите да се отпуснат и да почувстват радостта на забавлението; за отношението му към различните вкусове- от народното, през попфолка, диското, рока, баладите, до правото на водещия поне веднъж на парти да пусне и музика, която на него му се слуша. Говорим си с Боби и за неговите страсти извън музиката- пейнтбола, политиката, неговия град. Защото Боби е от хората, които много си обичат своя Видин.

Боян Владимиров, Снимка: Личен архив"Да, животът в нашия град не е лесен. Но ако бъдеш малко по-положителен, винаги я има надеждата, че всяко усилие си заслужава и че добрите новини са на път. Нека гледаме по-ведро на нещата. Никога няма да се откажа от моя град", казва Боби и слага точката на нашия разговор с песента "Нашият град" на група "Тангра"- защото смята, че в този град, в който той е роден, ще се случват хубави неща, ако ние сами си ги направим. Вярвам, че това е хубав начин да кажем на видинчани броени дни преди Димитровден:

"Честит патронен празник на града ни, земляци! Нека сме живи, здрави, успешни и щастливи!" А целия разговор с Боян Владимиров чуйте в прикачения звуков файл.

Вижте още

Пещера "Венеца" вече посреща посетители

Пещера "Венеца" край село Орешец, община Димово отново отвори врати и  вече посреща посетители. "Засега задължително влизането е с маски, все пак това е затворено пространство. Дезинфекцираме парапета, каските, които носят, всичко. Групите, които влизат, са от по 5 души. Това е, което спазваме като правила" , обясни Стела Борисова - един от..

публикувано на 04.06.20 в 17:00

"Неделник" от 31 май 2020 година

В последният ден на обичаният месец май, но странен тази година, можете да чуете 311-то издание на предаването "Неделник" . Разтваряме  старите видински вестници, като за начало. А след това майсторката на тъканите съкровища Наташа Манчова ни разказва за нещо ново. На 3 юни в Етнографско- възрожденския комплекс "Свети Софроний Врачански" във..

публикувано на 31.05.20 в 13:47

Първокласници завършиха годината с филм

Виртуално изпращане на учениците от 1 "А" клас във видинското училище "Цар Симеон Велики" бе организирано от класния ръководител на първокласниците - Илиана Тодорова. За да бъде денят незабравим, тя бе подготвила кратко видео, в което основни герои са учениците. Темата на филмчето е "Празникът на буквите в Замръзналото кралство".  Сценарият е мой,..

публикувано на 29.05.20 в 15:33

Ловците от Чупрене с грижи за дивеча, отчитат слаб сезон

Ловните дружинки в Ловно- рибарско сдружение "Миджур" в село Чупрене всяка пролет полагат грижи за дивеча. Повече от половината дружинки са отказали да взимат групови разрешителни за отстрел на дива свиня след края на януари. "Това говори за изградени традиции в лова. Знае се, че до януари се ловува. Имаше и изключения. Много по- малко хора са..

публикувано на 28.05.20 в 16:15

Специален фонд за Северозападна България предлагат от БСП

Законопроект за създаване на Специален фонд за устойчиво развитие на Северозападна България предлагат от БСП. Идеята е ежегодно Фондът да разполага със 100 млн. лева, които да се инвестират в областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен. "Това е първата реална стъпка за развитието на Северозапада. Това, което ние предлагаме, и то ще..

публикувано на 27.05.20 в 13:59

Митко от Лом "възкресява" забравени паметници

Митко Митков- млад и буден жител на Лом , издирва и възстановява на добра воля и със собствени сили и средства стари войнишки и опълченски паметници не само в родния си край, но и в други части на страната. Заедно със свои съмишленици вече е дал нов живот на повече от 10 несправедливо изпаднали в забвение паметници: "Приятно ми е да се занимавам с..

публикувано на 27.05.20 в 09:57

Абитуриентски вълнения в „Музикална зона“

Дойде ли 24- ти май, всяка година настъпва един особено тържествен период- времето на абитуриентските балове. Започват абитуриентските вълнения, настроението е приповдигнато, подготовката за бала тече с пълна сила, а мислите се лутат между рокли, костюми и прически, любими съученици и учители. Все пак това радостно събитие е веднъж в живота...

публикувано на 25.05.20 в 09:50