Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради подписване на резолюцията за насърчаване на миграцията на бежанци

Валери Симеонов призова за оттеглянето на евродепутатите на БСП и ДПС

Симеонов поиска отзоваването на посланика ни в Турция Надежда Нейнски

| обновено на 28.10.16 в 13:46
Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов призова да бъдат оттеглени евродепутатите на БСП и ДПС, които са подписали резолюцията за насърчаване на миграцията на бежанци, и да бъдат заменени от следващите в листите на двете партии. 

Резолюцията е приета с 339 срещу 333 гласа, което означава, че гласовете на опозорилите българското си гражданство евродепутати, са обърнали гласуването и са позволили приемането на тази опасна и вредна за България резолюция, защото България е на предния фронт, на тази нова  война с миграцията. Ние не можем да приемем за нормално, с бясна злоба и ентусиазъм и с агресивната самовлюбеност на изгряваща чалга певица, ръководителката на БСП да обикаля България и да внушава на хората  страх, ужас, че във всяка поредно населено място едва ли не ще се открива бежански лагер. В същото време представителите на тази същата партия рамо до рамо, ръка за ръка с ДПС  да гласуват такова вредно и опасно за България решение.
Валери Симеонов призова, предвид извънредното положение в Турция и възможността вотът на нашите сънародници там да бъде манипулиран, гласуването да става само в дипломатическите и консулските мисии.

Депутатът поиска и отзоваването на посланика ни в Турция Надежда Нейнски и замяната й с опитен дипломат от кариерата:

Основните й занимания са от сутринта фитнеса, макиажа и малко бизнес и много разходки, много разходки. Реално посолството ни в Анкара е оставено на автопилот.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ГЕРБ обвини БСП и ДПС в насърчаване на миграцията

ГЕРБ обвини БСП и ДПС в насърчаване на миграцията. Евродепутатите на двете партии са подкрепили резолюция, гласувана от Европейския парламент (ЕП) в Страсбург. Депутатът на ГЕРБ Галя Захариева каза, че резолюцията определя миграцията като основен..

публикувано на 28.10.16 в 12:29