Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Реформаторския блок обявиха, че днес са преподписали споразумение с волята да продължат заедно напред

Радан Кънев: Реформаторският блок е изчерпан проект

Лидерът на ДСБ призова Бойко Борисов да подаде оставка най-късно до обяд в деня на балотажа

| обновено на 11.11.16 в 15:15
Радан Кънев
Снимка: БГНЕС


Дни след като обяви напускането на ДСБ Радан Кънев категорично заяви, че Реформаторският блок се е изчерпал като проект:
Той просто изтече между широките пръсти на лидерите си, това стана, защото българските граждани знаеха какво е ГЕРБ през 2014-а, но повярваха на РБ, че ГЕРБ ще бъде нещо различно в коалиция. Това, което получиха, е точно обратното - демонстрация, че РБ може да назначи Бойко Борисов за свой член и да стане най-верен изпълнител на най-мощните му поръчки. Защото той повече от всеки друг имаше нужда от някой, който да го озаптява, но получи службогонци, които да се подчиняват на заповедите - каза Радан Кънев и заяви, че премиерът Борисов е излъгал като не е подал оставката си след загубата на първия тур на президентските избори и го призова да направи това най-късно до обяд на неделя, когато ще се проведе балотажът.

Бившите колеги на Кънев от Реформаторския блок обявиха, че днес са преподписали споразумение с волята да продължат заедно напред независимо от всички катаклизми (по думите на Божидар Лукарски, лидер на СДС, казани след заседанието на Изпълнителния съвет на блока). Лукарски каза още, че ДСБ са били поканени, но не са се отзовали. 
Меглена  Кунева от ДБГ допълни, че споразумението няма срок:
Нямаме срок на това споразумение, но то е много важно за нас по няколко причини, за да покажем, че това е силен, жизнен проект, който избори след избори се държи изключително устойчиво въпреки действително някои трудности, които сме имали вътре в РБ, но те никога не са поставяли под съмнение каква е нашата цел - силно дясно представителство и силно партньорство в рамките на Европейските народни партии. Това споразумение, този проект е отворен, включително и за индивидуални членове, защото ние предлагаме разум, предлагаме устойчивост, стабилна политическа структура и предлагаме ценности.
Повече по темата - чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!