Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на ДСБ и граждански организации създадоха платформа "Нова Република"

Снимка: БГНЕС
Представители на ДСБ, граждански организации и мрежи обявиха надпартийна платформа "Нова Република". Категорично отхвърляме възможността за явяване на избори с Реформаторски блок-2, декларира Радан Кънев:

Ние сме алтернатива на ГЕРБ. Ако има новина, то е, че за първи път от десет години в българското дясно няма коректив, гарант, патерица, младши партньор, камъче в обувката, трън в петата. За първи път има алтернатива. Тук сме се събрали хора и ще продължаваме да събираме около себе си такива, които 10 години сме опитвали невъзможното, правили сме почти невъзможни компромиси в името на малки стъпки. Всички ние сме убедени, че това вече не е възможно, че за да има силно дясно управление, за да има силна нация, България трябва да има алтернатива отдясно на ГЕРБ.

Формацията отправи към формацията на Христо Иванов "Да, България" предложение за съвместно равноправно явяване на изборите. Трайчо Трайков заяви, че с тази формация имат еднаква кауза:

В малкото оставащо време до изборите да продължим усилията си за обединение и увеличаване на тази общност, но няма да търсим на първо място количеството. Грешка, която нееднократно е правена назад в годините - когато се е търсел механичен сбор в името на постигането на критична маса.

Няма да бъдем камъче в обувката. Ще бъдем този, който ще изнесе обувките заедно с краката от политическия терен, даде заявка Радан Кънев.

Още по темата чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!