Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Алексиев: Тръмп и Путин няма как да се борят заедно срещу ИД

Алекс Алексиев

"Ислямска държава" е пред своя край. Ако досега не беше станало това, то беше заради отказа на Барак Обама да направи необходимото. Америка пропадна в целта си да се бори с радикалния ислям и съм почти сигурен, че Доналд Тръмп няма да допусне тази грешка. Този коментар направи в предаването "Нещо повече" специалистът по радикален ислям Алекс Алексиев. Той заяви, че за разлика от Обама, Тръмп ще опита много по-категорично да се справи с ислямския екстремизъм и радикалния ислям.

Алексиев нарече някои от изказванията на Тръмп за Русия нелепи и прогнозира, че няма как руският президент Владимир Путин и Тръмп да се борят заедно срещу ИД, защото Русия реално никога не е правила това, а Доналд Тръмп е поставил на ръководни позиции антипутински настроени хора.

Според Алексиев, с антиимигрантския си указ новият американски президент изпълнява свое предизборно обещание и никой не може да каже, че избирателите му не го поддържат.

В Америка тече политическа, идеологическа война между отиващото си ляво и дясното, което отново е на власт, отбеляза експертът.

Американските медии са до такава степен откъснати от народа си, че нямаха истинска представа за ставащото в САЩ - повече от 90% от тях вярвяха твърдо, че Хилари Клинтън ще спечели, отбеляза още в анализа си Алекс Алексиев:

А това, което ставаше в САЩ беше отказ от политиката на Обама, който за осем години не направи нищо, което да остане след него.

И двете постижения на Обама по думите на Алексиев са много съмнителни - той визира както опита за национализация на американското здравеопазване, така и договора с Иран.

Цялото интервю е в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!