Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво очакват хората от политиците преди началото на предизборната кампания

За Пазарджик няма големи изненади в кандидатдепутатските листи на основните политически играчи, затова няма и големи очаквания. За четвърти пореден мандат Делян Пеевски е водач на ДПС в региона. Неговото място е гарантирано, остава самият той да избере кого да представлява в 44-тия парламент – Пазарджик или Благоевград, тъй като в предишния вот избра Стара Загора, за да освободи мястото си за Мариана Георгиева, която жителите на Пазарджик запомниха с интровертността на духа ѝ като министър в кабинета "Орешарски".

Към момента ДОСТ няма шанс в Родопите, където са избирателите на Пеевски. За разлика от ДПС, в областта БСП е раздвоена. Две крила влязоха в пряка битка за депутатската листа. В крайна сметка крилото на така наречените "червени общински съветници" беше отрязано, като имената им въобще не бяха допуснати в листата, за да не ползват протекции от "Позитано".

Какво мислят хората от Плевен за българските политици? Доктор Мариана Найденова, физиотерапевт, коментира:

В политическия живот върви една инерция, която, от една страна, е инерция в надеждите на хората, че няма да се промени нищо, и от друга страна, една инерция, която има в управляващите. Те стават други, когато станат управляващи. Когато се подготвят изборите, те са едни от нас, те знаят нашите проблеми, те знаят нашите надежди, очаквания и те ни говорят, така че ние да ги харесаме и да им повярваме. Когато обаче влязат в парламента, там сякаш въздухът е друг и нашите очаквания не се реализират.

Политиците да работят колкото искат, важното е да има резултати. Те не само, че не работят, но и престоите им в парламента не са достатъчни. Народът е заробен с всичките си стари задължения, които са с лихви, от безработица, от липса на пари и на заплати – обяснява Силвия Дешева, работеща в закусвалня.

В звуковия файл можете да чуете целите репортажи на Невена Петрова и Латинка Светозарова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!