Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 27 март 2017 година

Снимка: БГНЕС

За Северозападна България с най-висок резултат от предсрочните парламентарни избори е коалиция „БСП за България“, следвана от партия ГЕРБ. Обработени са 100% от протоколите на секционните избирателни комисии във Видин и Враца.
За област Видин „БСП за България“ е с резултат 38,02 %, следвана от партия ГЕРБ с 27,84%. 7,46 % от избирателите са гласували за коалиция „Обединени патриоти“, 6,09 за ДПС и 2,42% за партия „Воля“.

Ясно е кой печели пет от шестте мандата от Врачански избирателен район в следващото Народно събрание. Освен водачите на БСП – Иван Генов, на ГЕРБ – Петя Аврамова и на Обединените патриоти – Красимир Богданов, още две въпросителни отпаднаха след обявяването на резултатите.

БСП е първа политическа сила и в Монтана, ГЕРБ заема второ място, трети са Движение за права и свободи. Избирателната активност в област Монтана е 55.29 %. Бюлетини в урните са пуснали 71 606 гласоподаватели, действителните са 68 095. Най-активни са били жителите на общините Чипровци и Георги Дамяново, съответно 93 и 73 %. В Монтана избирателната активност е около средната за региона.

За времето от 27 март до 23 май 2017г. ще се извърши годишната техническа проверка на сиренно-оповестителната система в област Видин. Проверката включва краткотрайно задействане на сирените в населените места на областта, поясниха от полицията.

Великденска благотворителна акция се организира в Берковица. За трета  година сдружение с нестопанска цел „Заедно за Берковица” ще зарадва жители на общината по повод светлите празнични дни.

Работниците на звено "Чистота" към Община Видин започнаха пролетното почистване на Видин. Днес и утре ще се чисти районът, включващ ж.к. „Бонония”, МБАЛ „Света Петка”, Регионалната здравна инспекция, ул. „Цар Симеон Велики”, част от бул. „Панония” и кв. „Акджамия”. 

Нов Център от семеен тип ще бъде открит в Брегово. Той ще се помещава в сградите на бившата гимназия по земеделие, които в момента се ремонтират. Капацитетът на Центъра ще бъде 16 места.

Ученици от Видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I“ спечелиха отличия по руски език, съобщават от учебното заведение. Доротея Генадиева, Мелани Георгиева и Евгени Йовчев от 10 "б" клас взеха участие във финалния кръг на Националния конкурс за рецитатори на руски език в град София на 25 март. Учениците се върнаха с призови места в своята възрастова група, в конкуренция на 35 гимназисти от цялата страна. Евгени Йовчев спечели II-ро място, а Мелани Георгиева се нареди на престижното III-то място в конкурса.

Театрална група "Темп" - Враца ще представи днес фото изложба "Огнени нощи в Султанат Оман" по повод 34-тата си годишнина. Голямата зала на Младежкия дом в града ще бъде домакин на експозицията. Изложбата включва 43 платна и ще бъде експонирана 2 седмици, след което ще бъде свалена и представена в рамките на 17-ото издание на Международния младежки театрален фестивал "Време".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Млада поетеса ще гостува в мездренската библиотека

Продължава "Забавно лято в библиотеката" в мездренската библиотека. Следващото събитие в програмата е среща с младата поетеса, художник и начален учител Рени Митева , която е члена на Съюза на българските писатели и носител на награда за детско творчество.  Децата ще се запознаят с нейните две книги за деца- "Копривени въженца" и "Две весели приказки"..

публикувано на 11.08.24 в 10:15

Електромобил ще извършва социални и административни услуги в Мизия

Община Мизия купи електрически автомобил за нуждите на администрацията, съобщиха от местната управа. Той ще бъде използван за обезпечаване на широк кръг от дейности в сферите на социални услуги, култура, спорт и административни дейности на територията на населените места в общината. Изградена е и зарядна станция, която скоро ще бъде достъпна за..

публикувано на 11.08.24 в 07:30

Председателят на "Шалом" посети културен център "Жул Паскин"

Председателят на организацията на евреите в България „Шалом“ доц. д-р Александър Оскар  посети  днес   културен център "Жул Паскин" .  Той беше посрещнат от зам. кмета на Видин Борислава Борисова . "За нас е удоволствие да Ви посрещнем в реновираната Синагога, вече Културен център "Жул Паскин“. Искам да изряза благодарността на кмета на..

публикувано на 10.08.24 в 14:35

Област Видин с най-висока безработица в страната за месец юни

През месец юни за едно свободно място у нас са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на агенцията по заетостта.  Видин отново е областта с най-висока безработица - 15 %, а в Монтана тя е 12 на 100.  Три от областите са с регистрирана безработица над 10 %, като една от тях е област Враца с 10,6 %. 

публикувано на 10.08.24 в 13:10

Министър обеща пътни ремонти във Врачанско

Пътни ремонти предстоят във Врачанско – това стана ясно от отговор на служебния министър Виолета Коларова на въпрос на местните депутати Красен Кръстев и Мартин Харизанов. За път II-11 Козлодуй-Гложене-Мизия Оряхово-Остров-разклона за границата с област Плевен, АПИ е провела обществена поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проект..

публикувано на 10.08.24 в 12:00

Завърши първият етап от благоустрояването на панаира в Кула

Панаирният комплекс в град Кула, където се провежда традиционно панаира, ще посрещне гостите си с нови пешеходни алеи, пътеки и настилки . Тази година Общинският съвет и Община Кула са осигурили и безплатен достъп за всички търговци. Приключи първият етап от ремонта и реконструкцията на панаира в Кула, каза за Радио Видин Илинка Найденова от..

публикувано на 10.08.24 в 10:00

Празник на малината в Берковица за 32-ри път

Празникът на малината събра в Берковския Балкан туристи от цялата страна. Вече 32 години, през втората седмица на август, се отдава чест на символите на Берковица - природата, планината и малината Празникът на малината се провежда от 1992 годна. В местността Горната Кория, в зоната на хижа "Ком", се събират планинари от цялата страна. „Тази година..

публикувано на 10.08.24 в 09:00