Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти по медицина в Плевен организираха кампания “Благодаря ти, докторе!"

Снимка: ВМА

Иванела Димитрова е студентка по медицина в Плевен, четвърти курс. Тя е председател на Асоциацията на студентите по медицина в града. В продължение на два дни, младите хора организираха кампания “Благодаря ти, докторе!“. На знакhttps://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/liza-boeva-rodi-dete-na-83-godishniia-icko-finci-6067676ови места в Плевен, в специални пощенски кутии хората изразяваха своето отношение към конкретни лекари, помогнали на тях или техни близки в труден момент. Писмата студентите ще връчат на лекарите днес.

Тази седмица студентите медици в Плевен покрай лекциите и упражненията са погълнати от интересна кампания. Името, изразява всичко – "Благодаря ти, докторе!“. Иванела Димитрова, председател на Асоциацията на бъдещите лекари, разказа:

Събирахме писма от всички жители на град Плевен, които имаха възможност на няколко пункта да запишат своето послание към лекар, който им е помогнал. Нашият ангажимент беше да сме "пощальони“ и да разнесем писмата до лекарите. Те са наши преподаватели, така че имаме по-близък контакт с тях и така можем да им ги дадем.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Латинка Светозарова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!