Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дейли мейл": Тереза Мей ще обещае да спре свободното движение на хора от ЕС във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей ще направи официално обещание преди предсрочните избори на 8-и юни, че ще прекрати свободното движение на граждани на Европейския съюз във Великобритания. Това съобщи вестник "Дейли мейл", цитирайки източници от консервативната партия на Мей, но без да споменава имената им. Според източниците премиерът ще включи в предизборната програма и обещания за изтегляне от общия пазар и напускане на Съда на Европейския съюз.

Във вторник Мей изненадващо поиска провеждане на предсрочни парламентарни избори на 8-и юни. Вчера Камарата на общините одобри идеята за предсрочен вот.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тереза Мей

Тереза Мей ще разговаря с Антонио Таяни

Британският премиер Тереза Мей се среща днес в Лондон с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни за обсъждане на преговорите по Брекзит. Посещението на Антонио Таяни няма нищо общо с обявените извънредни общи избори във..

публикувано на 20.04.17 в 07:19

Тереза Мей се надява на силно правителство за преговорите с ЕС

Британският премиер Тереза Мей защити позицията си да свика предсрочни общи избори и не пропусна да обвини опозицията в подривни действия по отношение на Брекзит. В парламента, където бе гласувано предложението й за предсрочни избори на 8-ми юни, тя..

публикувано на 19.04.17 в 18:45
Тереза Мей

Британският парламент гласува предложението на премиера Тереза Мей за провеждането на предсрочни избори

Британският премиер Тереза Мей си осигури далеч над необходимите две трети мнозинство в Камарата на общините, за да се проведат предсрочни парламентарни избори на 8 юни.  522-ма депутати я подкрепиха, а 13 бяха против.  Сред гласувалите "за"..

публикувано на 19.04.17 в 18:30

Тереза Мей обвини опозицията, че иска да осуети Брекзит

Британският премиер Тереза Мей отново защити решението си за свикване на предсрочни избори с обвинение срещу опозиционните партии, че искат да осеутят Брекзит и че й е нужен по-убедителен мандат от народа за водене на преговорите. Медиите и социалните..

публикувано на 19.04.17 в 11:39