Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Бъди"- новият мини-албум на група "СЛЕНГ"

5
"Група Сленг"
Снимка: "Сленг" Личен архивСлед дълго затишие, "СЛЕНГ" избухват с нов мини-албум. EP-то им носи заглавието "Бъди/ Be" и съдържа 4 песни, като всяка от тях има версия и на английски език. Новият вокал на група "СЛЕНГ" е Владимир Михайлов, добре познат на меломаните като фронтмен на група "САФО". Владо пише музика за популярни български изпълнители, а гласът му може да бъде разпознат в дублажите на множество анимационни филми.

Песните от EP-то "Бъди": Едноименната "Бъди/ Be", "Фалшив" / "Hungry eyes" , "Бели петна"/ "Face to face" и "Където си ти"/ "Where Souls Reunite"

Най-актуалният сингъл на групата от мини-албума без съмнение е  "Където си ти". Към песента е заснет и видеоклип.

 "Където си ти" е втората песен  на "СЛЕНГ" със сегашният вокалист - Владо Михайлов. Самият той режисира клипа към песента, а главни герои в него са семейната двойка Ирмена Чичикова и Стефан ЩеревОператор е Томислав Михайлов - Чочо, а монтажът е дело на Руслан Грудев - Роко
Интересен факт около заснемането му е, че след дълги преговори точно кой ден да изберат за снимки, най-накрая улучват ден, в който всички са свободни. Като по чудо, този ден се оказва единственият недъждовен за дълъг период от време. Клипа успяват да заснемат само за един ден, обикаляйки почти цяла София. Някак всичко им вървяло по мед и масло.. Този ден се оказва и денят, в който Дими ни напуска от този свят преди вече близо 9 години, осъзнават малко по-късно музикантите. 

Ето защо, членовете на бандата вярват, че бившият фронмен на "СЛЕНГ" -Дими е с тях и изцяло ги подкрепя в новото им начинание!  Естествено подкрепяме ги и ние! 

След отбелязването на своята 20-годишнина, за която беше организиран голям концерт в първите дни на пролетта, музикантите от "СЛЕНГ продължават с усилена работа по своя предстоящ нов албум, който се очаква да излезе през есента на тази година. Очакваме го с нетърпение!
Освен това само преди няколко дни групата спечели голямата награда "Златна пролет" на конкурса "Пролет" 2017 на БНР за нова българска поп и рок песен. Те спечелиха 48-мото издание на конкурса с песента си "Невъзможните неща", която обещава да бъде следващия хит на бандата!

Членовете на "СЛЕНГ" в сегашно време: 
Владо Михайлов - фронтмен и вокал на бандата, 
Калин Петров - клавирни и вокали, 
Младен Несторов - Патето - бас-китара и вокали
и специалния им гост за момента - Александър Лазаров - ударни

БЛИЦ ИНТЕРВЮ с Владо Михайлов и Калин Петров, както и цялото предаване, включващо новите песни от мини-албума- слушайте в звуковите файлове! 

Галерия

Вижте още

Информационна кампания популяризира защитените зони в област Видин

С встъпителна пресконференция в Чупрене бе даден старт на проекта "Организиране и провеждане на информационна кампания за Натура 2000 зоните на територията на област с административен център Видин" по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 година.  "Натура 2000" е общоевропейска мрежа, съставена от защитени зони и целяща да осигури..

публикувано на 22.10.20 в 15:45

100 души от община Видин получават домашни грижи

Във Видин бе открит Център "Домашни грижи". Той е един от трите нови центъра, с които се разширява мрежата от центрове "Домашни грижи". Първите четири центъра за домашни грижи са открити в област Враца през 2012 година. На откриването във Видин присъства д-р Надежда Тодоровска - заместник генерален директор на БЧК и двигател на проекта..

публикувано на 20.10.20 в 15:22

Army of Lovers в „Музикална зона“

  Екстравагантната евро денс група Army of Lovers се ражда през далечната 1987 година в Швеция. Те бързо набират популярност в цяла Европа, благодарение на крещящия си външен вид, пищните костюми и видеоклиповете, голяма част от които са забранявани за излъчване по MTV, заради подчертаната им сексуалност.   Те са майстори на провокацията, което им..

публикувано на 19.10.20 в 09:43

Есенното почистване в Берковица продължава и през ноември

До края на ноември ще продължи есенното почистване в Берковица.  В момента се почистват улиците: "Кирил и Методий", "Проф. Петко Наумов", "Захари Стоянов“, "Битоля", "Здравченица", "Черковина", "Охрид", "Вардар", "Ангел Кънчев", "Явор", "Берковска река", "Отец Паисий", "Гоце Делчев", "Лерин", "Шабовица", "Стамболийски", "Христо Ботев", "Звезда" и..

публикувано на 15.10.20 в 16:05

Sade в "Музикална зона"

Тя е чувствена, много харизматична, обаятелна и екзотична. Гласът й е топъл и завладяващ. Името й е Хелън Фолашаде Аду. Сетихте ли се вече? Със сигурност я познавате. Всеки познава песните и кадифения й глас. Британската певица от нигерийски произход е фронтмен на групата Sade. Досетихте се, нали?! Шаде е звезда, която има силно присъствие и която..

публикувано на 12.10.20 в 09:34

Стратегия за енергиен преход до 2050 година подготвят в Община Видин

До 2023 година трябва да бъде изготвена Стратегия за енергиен преход на Община Видин до 2050 година. Това съобщи на работна среща с партньорите от клъстър "Зелена синергия" заместник кметът на Видин Десислава Тодорова. Видин ще е единствената българска община с дългосрочна стратегия за енергиен преход. Документът ще бъде разработен в рамките..

публикувано на 08.10.20 в 15:31

Враца и Монтана се включват в "Нощ на литературата"

Европейската нощ на литературата ще бъде отбелязана в Монтана . Домакини са Регионалната библиотека "Гео Милев", Историческият музей и Художествената галерия "Кирил Петров", където по едно и също време ще бъдат прочетени откъси от произведения на съвременни европейски автори. В библиотеката ще бъдат представени творби на писатели от Австрия, Италия,..

публикувано на 07.10.20 в 13:47