Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Кючуков: В момента се определя дневният ред на Брекзит

Любомир Кючуков
Снимка: БГНЕС

Преговорите по Брекзит ще бъдат тежки и сигурно ще се разменят тежки обвинения относно подхода на едната или другата страна. Преговори от подобен калибър имат своя ясна логика и етапи. Това, което се случва в монета, е определяне на дневния ред на преговорите, спорът по дневния ред. Това обясни в интервю за "Хоризонт" външнополитическият анализатор Любомир Кючуков:

Различните страни имат различни приоритети. Когато говорим за раздялата с Великобритания - за източноевропейските страни това е статутът на техните граждани, за страни като Германия и други западноевропейски страни това преди всичко е бъдещото търговско споразумение и достъпът до британския пазар. Това е част от тактиката - Великобритания се опитваше с всеки да намери взаимните интереси, които да ѝ позволят да маневрира в хода на преговорите. Европейският съюз зае единна позиция и постави правата на гражданите на първо място в тези преговори.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Румъния заплашва да блокира преговорите за Брекзит

Румънският министър по европейски въпроси Ана Бирчал заплаши страната ѝ да блокира преговорите за Брекзит, докато Великобритания не се съгласи да гарантира правата на нейните граждани на Острова. Това стана пряко в ефир по радио Би Би Си 4. Ана Бирчал..

публикувано на 05.05.17 в 12:10