Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей обеща просперитет на британците, ако гласуват за консерваторите

Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дайте ми вашите гласове, направете ръката ми твърда в преговорите за Брекзит и страната ни ще просперира, заяви днес британският премиер Тереза Мей, представяйки предизборната платформа на Консервативната партия за вота на 8-и юни.

На фона на протести в северния английски град Халифакс, бастион на лейбъристите, Тереза Мей изложи пет основни точки в програмата на консерваторите – нуждата от силна икономика, успешен отговор на Брекзит и променящия се свят, преодоляване на социалните различия, справяне с проблема със застаряващото население и адаптиране към бързо променящите се технологии.

Премиерът изтъкна на няколко пъти нуждата да получи твърд мандат от народа, за да доведе до успешен край преговорите за Брекзит. На въпрос дали може да посочи икономическата цена от намаляването на нетната миграция, Тереза Мей посочи, че високата нетна миграция може да има много негативни последици за хората с ниски доходи, защото подбива заплатите.

Тереза Мей заяви още, че иска да види британците да добиват повече умения и квалификация, докато Великобритания продължава да привлича най-доброто от най-доброто от чужбина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тереза Мей още преди 20 години е искала да бъде премиер на Великобритания

Филип Мей , съпруг на Тереза Мей , направи изненадващо разкритие, че тя още преди 20 години е искала да бъде премиер на Великобритания. Филип и Тереза Мей нетрадиционно се появиха в популярното вечерно шоу "One Show" на телевизията на Би Би..

публикувано на 10.05.17 в 09:24
Тереза Мей

Тереза Мей отново обеща да ограничи имиграцията до "десетки хиляди" годишно

Британският премиер Тереза Мей заяви, че нейната Консервативна партия ще спази обещанието си да ограничи нетната имиграция в Обединеното кралство до "десетки хиляди" годишно, ако спечели парламентарните избори през юни, предаде Ройтерс.  Разбира се,..

публикувано на 08.05.17 в 22:06

Консервативната партия на Тереза Мей се прeдставя най-убедително в местните избори във Великобритания

Консервативната партия на Тереза Мей се прeдставя най-убедително в местните избори във Великобритания, на които се гледа като на показател как ще се представят основните партии в изключително важните общи избори на 8 юни, преди преговорите за Брекзит...

публикувано на 05.05.17 в 11:22
Тереза Мей

Дарители на кампанията за Брекзит призоваха Тереза Мей да признае едностранно правата на гражданите на ЕС, пребиваващи в страната

Видни дарители на кампанията за излизането на Великобритания от ЕС призоваха премиера Тереза Мей да признае едностранно правата на гражданите на ЕС, пребиваващи в Обединеното кралство. Най-големият спонсор на капанията за Брекзит призова Тереза Мей..

публикувано на 07.05.17 в 11:30
Тереза Мей

Тереза Мей обвини Брюксел в преднамерени заплахи

Британският премиер Тереза Мей обвини Брюксел в "преднамерени заплахи, които ще повлияят на изхода от предстоящите избори в Обединеното кралство": През последните дни ние видяхме колко трудни биха могли да бъдат преговорите за излизане на страната от..

публикувано на 03.05.17 в 18:29