Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Право на отговор

Официално становище на "слам Клоудинг ЕООД енд Ко" КД

2
Снимка: Радио ВИДИН

Радио ВИДИН публикува право на отговор на фирма "слам Клоудинг ЕООД енд Ко" КД, поискано от предприятието по повод публикация на медията, озаглавена "Шивашка фирма във Видин търси 500 работници, няма кандидати" и последвалите коментари във Фейсбук. Публикуваме официалното становище на фирмата без редакция:

"Уважаеми жители на гр. Видин и региона,

Уважаеми екип на Радио Видин,

Ние от „слам Клоудинг ЕООД енд Ко" КД бихме искали да изкажем официално мнението си във връзка с публикувана от Вас статия във връзка с посещението на кмета на града в нашето предприятие и последвалите коментари в социалната мрежа Фейсбук.

Преди всичко бихме искали да изкажем благодарността си към г-н Огнян Ценков, който прие нашата покана да посети фабриката ни. Също така благодарим и на всички журналисти отразили това посещение.

Ние дълбоко уважаваме и ценим гр. Видин и възможността да осъществим намеренията си за създаване на фабрика във Вашия град, които намерения от самото начало са водени от желанието да предоставим възможност за работа в регион, който е сочен статистически като такъв с най-голям процент безработица, с което да допринесем за икономическото му израстване и обновяване.

Както вече беше посочено, ние осъществяваме този бизнес в продължение на по-вече от 80 години и сме добре познати и уважавани от най-големите клиенти в бранша, в който се развиваме - производството на мъжки ризи. По-вече от 80 години опит ни дават правото да заявим, че ние познаваме този бизнес, знаем как да го правим и знаем какво да предложим на хората, които работят заедно с нас. Наши партньори са най-големите световни клиенти с марки като Ermenegildo Zegna, Massimo Dutti, Zara, Lacoste, Cortifiel, Hugo Boss, Peek and Cloppenberg и това са и клиентите, за които нашата фабрика в гр. Видин работи. Партньорствата ни с тези големи клиенти са изградени в продължение на дълги години съвместно сътрудничество и те предпочитат да работят с нас точно защото в нашите фабрики ние спазваме всички социални изисквания на държавите, в които се намират, както и социалните стандарти на тези големи марки.

От самия старт на 05.10.2015 г. на предприятието ни в гр. Видин, ние не веднъж сме били одитирани за нашите клиенти и винаги сме отговаряли на всички изисквания, като дори бяхме наградени за 100% изпълнение на задължителните условия за труд и работно време, възнаграждение, безопасна и здравословна среда на работа, управленска система и опазване на околната среда - този сертификат прилагаме в писмото. Одиторите извършили проверката при нас ни поздравиха с този резултат защото само 3% от фабриките в целия свят могат да се похвалят с такъв резултат.

Самото естество на нашата работа изисква ние да предлагаме работа на хора със специфични умения, независимо дали имат образование или не в тази сфера, както и предлагаме възможност на хора, които нямат тези специални умения възможност да ги обучим. Естествено в този бранш възнаграждението на работниците е въз основа на поставени норми, постигнати резултати и изцяло зависи от личните умения и желание да развият такива на хората, ангажирани в него.

Във връзка с възнагражденията на нашите работници можем също така да допълним, че те са изцяло съобразени с изискванията за възнаграждения за икономическата ни дейност, като те са същите или малко по-високи от средните възнаграждения в този бранш както в региона, така и в страната. Бихме искали да посочим, че всички наши работници са били работници в подобни дружества и при преглед на записите в трудовите им книжки не са установени по-високи възнаграждения за осигурителен доход от тези, които имат като записи от нашето дружество, даже бихме казали и понякога доста по-ниски. Това ни кара да мислим, че по-високите възнаграждения, за които се твърди, че са вземани, или се вземат към момента в други подобни предприятия в града и региона, не са предоставени на хората по законен начин, а се дават на ръка, което нашето дружество от самото начало е отказало като възможна практика за нашите работници и служители. Всички възнаграждения които нашите работници и служители получават се извършват по банков път с надлежни платежни документи (фиш за работна заплата) и с осигурителен доход, отговарящ на пълния доход, който за работник или служител се формира през конкретен месец. Бихме искали също така да заявим, че в нашето предприятие работното време е от 8:30 до 17:00 за работниците (точно 8 часа) и ако се е налагало да се работи извънредно винаги е било посредством заповед за извънреден труд или чрез въвеждане на сумарно работно време, като положения извънреден труд или е бил компенсиран (ако е бил под формата на сумарен труд) или е бил заплатен, и той също е формирал осигурителният доход на работниците и служителите ни.

Със всичко изложено по-горе се радваме да споделим, че ние уважаваме хората, които работят за нас, уважаваме и спазваме правата им да получават напълно законен доход и пълни осигуровки, стремим се да им предоставяме и други стимули, които да способстват за тяхното благоденствие и спокойствие. По долу посочваме само част от предоставените социални придобивки на нашите работници и служители:

1. Валчери за храна в размер на 60 лв. всеки месец

2. Безплатен транспорт на хората от гр. Видин, както и на тези от региона

3. Безплатна питейна минерална вода

4. Допълнителни парични бонуси в зависимост от изпълнените месечни цели

5. Детска забавачка през летния период

6. Прекрасни условия на труд съобразени и отговарящи на всички изисквания за здравословна и безопасна работна среда, както и среда с прекрасни възможности за почивка

7. Климатизация на производствените и офис помещения

8. Застраховка трудова злополука, въпреки че няма конкретни изисквания към нашия бранш

Естествено планираме да въведем и много други допълнителни придобивки в бъдеще, защото ние винаги сме вярвали, че нашето бъдеще е заедно с нашите работници.

Също така бихме искали да допълним, че въпреки очевидно организираната кампания за уронване на авторитета ни в града и региона, в момента ние всеки ден приемаме поне по 5 човека, които биха искали да започнат работа при нас, като само от 1-ви юни до момента имаме постъпили 6 нови работника, като в същото време се връщат при нас и напусналите ни преди време работници, което естествено поражда въпроса - защо се връщат, ако ние не сме добър и коректен работодател.

Точно поради всички гореизложени факти, изразяваме загрижеността си по отношение на коментарите, които последваха цитираната в заглавието статия. Във връзка с това подчертаваме, че всякакви коментари, направени преди или след публикацията на официалното ни становище ще считаме за преднамерени и единствено направени с цел да създадат негативно настроение срещу компанията ни, която създава работни места и осигурява трудово възнаграждение и бъдеще на хората, живеещи в гр. Видин и региона.

В заключение бихме искали да попитаме:

А вие, всички, които коментирате, създавали ли сте възможност за работа на 600 човека? Подсигурявали ли сте работа поне за един месец на по-вече от 100 човека? Плащали ли сте заплати поне за един месец на по-вече от 100 човека? Създавали ли сте някога производствено предприятие?

ЗАЩОТО НИЕ ГО ПРАВИМ!

Слам Клоудинг ЕООД енд Ко КД

Приложение: Сертификат - награда за 100% изпълнение на критериите за извършен социален одит

07.06.2017 г.

Видин"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В "Музикална зона": "..., а някой кара колело"

  Световен ден на велосипеда е. Тъкмо повод да се върнем, поне мислено, към това любимо занимание- карането на колело. А ако колоезденето е ваша страст, може би знаете, че то отлично се съчетава със слушането на музика. Особено на песни, посветени на велосипеда.  Оказа се, че велосипедът- тази страст, удобство, спортно хоби- вдъхновява много групи и..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40