Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

55% от британците искат коалиция от партии да договаря Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ако британците гласуват днес в референдум за Брекзит 54 процента от тях ще изберат да останат в Европейския съюз. Това са резултатите от ново проучване на "Сървейшън". 36 процента от тях дори са за  прекратяване на преговорите по Брекзит и оставане в Европейския съюз. Анкетата показва още, че 55 от запитаните предпочитат коалиция от всички партии в парламента да договаря условията по излизането от Европейския съюз, а не само правителството на малцинството на консерваторите.

Тези резултати идват на фона на засилващ се натиск върху премиера Тереза Мей от членове на нейния кабинет да облекчи строгите икономически мерки. Министърът на околната среда Майкъл Гоув заяви, че правителството трябва да се вслуша в независими експертни органи, които препоръчват преразглеждане на политиката за замразяване на заплащането в обществения сектор. В същото време министърът на здравепозването Джеръми Хънт поиска увеличение на заплащането на служителите в сектора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Соломон Паси: Брекзит е лош за Европа толкова, колкото и за британците

Бившият министър на външните работи и президент на Атлантическия клуб в България Соломон Паси заяви в интервю за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“, че Брекзит е лош за Европа толкова, колкото и за британците. Според Паси още Камерън е..

публикувано на 11.06.17 в 15:15

EС настоява британците да не отлагат началото на преговорите за излизане от общността

Европейският съюз настоява британците да не отлагат началото на преговорите за излизане от общността.  Преговорите по Брекзит трябва да започнат веднага щом Обединеното кралство е готово, написа главният преговарящ на ЕС Мишел Барние . Неговият..

публикувано на 09.06.17 в 15:12

Намаляване на бюджетните икономии искат във Великобритания

Британският премиер Тереза Мей е подложена на натиск от своите министри да сложи край на правителствената политика на икономически остеритет, докато ново социологическо проучване показва спад на популярността й, съобщава "Обзървър", цитиран от..

публикувано на 02.07.17 в 05:46

Възможен ли е референдум в Северна Ирландия за оставане или излизане от Великобритания

В специално интервю за предаването „Събота 150“ по „Хоризонт“ Конър Хоустън , който ръководи гражданската платформа  "Демокрация и мир" в Северна Ирландия и е един от най-авторитетните анализатори на политическите процеси в страната, прогнозира,..

обновено на 01.07.17 в 11:15

Квалифицирани кадри от ЕС масово ще напуснат Великобритания заради Брекзит

Почти половината от висококвалифицираните работници от Европейския съюз, които са във Великобритания, смятат да напуснат Острова след Брекзит. Това показва проучване на консултантската фирма „Делойт“.  Една трета от чуждестранната работна сила замисля..

публикувано на 27.06.17 в 12:11