Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Борисов и говорителите, свързали името ми и БСП с корупция и с "Цанков камък", отиват на съд

От ГЕРБ заявиха, че не се притесняват от намерениeто на лидера на БСП


Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че дава на съд премиера Бойко Борисов и депутатите от ГЕРБ. Причината е обвързване на името ѝ и на партията ѝ със съмнения за корупционни практики около проекта "Цанков камък". Преди седмица Нинова поиска с писмо до главния прокурор Сотир Цацаров да получи отговор, дали името ѝ фигурира в резултатите на извършените досега проверки по проекта: 

Получих отговор от главния прокурор, за което му благодаря, в който се цитират всички досъдебни производства, предварителни проверки на Национална следствена служба, на Прокуратурата, отговор от Прокуратура на Република България, специализирано звено "Антикорупция". Общо взето, след тези цитати на всички дотук извършени служебни проверки и досъдебни производства: "Уважаема госпожо Нинова, нямате нищо общо с тази работа", ако мога така да обобщя. Сега всички, които си позволиха да свържат моето име и БСП с корупция и с "Цанков камък" – отиват на съд. От министър-председателя Бойко Борисов до подгряващата група говорители.

По думите на лидера на БСП, атаките срещу нея и партията ѝ са заради подготвения от социалистите проект на антикорупционен закон. 

От ГЕРБ заявиха, че не се притесняват от намерениeто на лидера на БСП. Това заяви заместник-председателят на управляващата партия Цветан Цветанов. Той заяви, че ГЕРБ винаги са говорили за политическите решения, вземани в управленските мандати на БСП, и до какво са довели секторните им политики: 

Не мога да си представя, че председателят на най-голямата опозиционна партия по този начин ще припознава всичко, което казва ГЕРБ, и визира самата себе си.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мария Костова.