Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският премиер Тереза Мей беше разкритикувана от голям дарител на Консервативната партия

Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей е безнадеждна и лидер на слабо правителство, заяви един от големите дарители на Консервативната партия - лорд Харис от Пекъм. 

Лорд Харис каза, че той е консерватор до мозъка на костите си, но предполага, че в момента Великобритания ще бъде по-добре с правителството на Лейбъристката партия. Той критикува Тереза Мей за шокиращото представяне в извънредните общи избори, в които торите катастрофално загубиха мнозинството си в Камарата на общините.

Коментарите на члена на Камарата на лордовете идва в момент, когато придължават спекулациите за бъдещето на Тереза Мей като лидер на консерваторите и противоречията в партията по въпросите на Брекзит. Лорд Харис изтъкна, че би предпочел едно силно лейбъристко правителство, отколкото слабо правителство на консерваторите. Не искам Джеръми Корбин да идва на власт, но ако имаше някой като Тони Блеър, когато се появи за първи път на сцената, това щеше да е много добре за страната, каза лорд Харис.

Обсъждайки потенциални заместници на Тереза Мей като партиен лидер, лорд Харис заяви: Борис Джонсън е гений, но е мързелив, а Майкъл Гоув няма обаяние. Лидерът на торите в Шотландия Рут Дейвидсън е идеалната заместничка. Тя е умна, практична, солидна и не се предава лесно.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тереза Мей

Британската опозиция иска Тереза Мей да нареди разследване на схемата "Азербайджанска перачница"

Опозицията във Великобритания призова Тереза Мей да нареди разследване за това как британски компании са участвали в схемата за пране на пари и лобиране за елита на Азербайджан в размер на 2,2 милиарда паунда, станала известна като "Азербайджанска..

обновено на 05.09.17 в 19:01
Тереза Мей

Сънди таймс: Тереза Мей е готова да плати сметка по развода с ЕС в опит да започне търговски преговори

Британският премиер Тереза Мей е готова да се съгласи да плати сметка по развода с ЕС в размер на 50 милиарда паунда в опит да започне търговски преговори, но пази това в тайна, за да избегне скандал по време на предстоящата конференция..

публикувано на 03.09.17 в 12:05

Тереза Мей иска да управлява Великобритания и след Брекзит

Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще води консерваторите и на следващите общи избори, с което сложи край на спекулациите, че ще подаде оставка. В интервю за Би Би Си по време на посещението ѝ в Япония тя заяви, че смята да остане на власт за..

публикувано на 31.08.17 в 10:21