Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП подкрепя БЛС в исканията му във връзка с бюджета за здравеопазване за 2018 година

Снимка: БГНЕС

БСП подкрепя Българския лекарски съюз (БЛС) в исканията му във връзка с бюджета за здравеопазване през 2018 година, стана ясно на среща на двете организации в Народното събрание. Заместник-председателят на парламентарната здравна комисия доцент Георги Йорданов от БСП заяви:
Общо е впечатлението, че проектобюджетът за догодина се внася в полунощ. Общо е впечатлението, че не можем да направим съществени промени. Те просто няма да бъдат приети. Това предопределя много затруднения в съдбата на българските медици през следващата година. Ние стигнахме до консенсус, че се нуждаем от нов модел на общественото здравеопазване, в който да бъдат определени много неща – както стойността на медицинските специалисти, така и правата на пациентите, както и системата на здравеопазване в нашата страна.


Председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев заяви:

Има какво да се мисли и говори за модела на финансиране. Нормално е да поръчваме качество и в края на системата да получаваме качество, което трябва да бъде финансирано с нормални средства. Няма некачествен български лекар.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мария Костова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!