Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дядо Коледа е боклук" с премиера в "Сълза и смях"

Зрителят трябва да ни се довери, казва актьорът Веселин Плачков

В театъра трябва да вярваш на това, което изживяваш

Снимка: Facebook
За актьора Веселин Плачков отиващата си седмица е белязана с кино и театрална премиера. От 3 ноември филмът "Дамасцена" започна своята среща с публиката. Актьорът изпълнява главната роля, като по думите му това е филм, който разказва за философския поглед на един обикновен човек, който преминава през събитията, през които сме минали и всички ние - от 1970 г. до днес. 
За разлика от повечето хора, които виждат проблем във всичко, което ги заобикаля, героят на Веселин Плачков вижда възможност, шанс да оправи нещата сам. И ако доста хора бягат от тази действителност, човекът, който играе Веселин Плачков, остава, защото е убеден, че има благодатна почва, когато всичко се руши - ти да създаваш. 

На въпрос: Къде се чувства по-добре: в театъра или в киното? Веселин Плачков е категоричен: Аз съм един благодарен на съдбата артист, защото имам възможност да бъда и в театъра, и в киното. Изключително полезно ми е да бъда в театъра, защото за мен той е водещото изкуство. Киното е масово, мащабно и ни помага за много други неща. То остава във времето, докато в театъра всяка вечер играеш и той умира, но пък е много истински, няма фалш. Там, ако не си честен с публиката, веднага личи. И в киното е така, но там с помощта на техниката и дублите, можеш да стигнеш до правилното състояние на духа.

На 4 ноември на сцената на "Сълза и смях" е премиерата на пиесата "Дядо Коледа е боклук", в която актьорът влиза в ролята на Дядо Коледа. По думите му представлението едновременно е и смешно, но и тъжно. Много харесвам резките смени в жанра, подчертава Веселин Плачков и допълва: Затова ги правим тези представления, за да се видим отстрани. Харесвам творчески продукти като кино, театър, филми, в които зрителят се асоциира с определен персонаж и успява да си отговори на някои въпроси: Защо постъпва така? Защо нещо не му върви? или Защо някой се държи по този начин? Желанието - неговото и на колегите му е да помогнат на публиката.

Целия разговор с Веселин Плачков - чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!