Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 13 декември в НДК

"Лебедово езеро" - класически балет с 3D декори

Класическа хореография, съчетана с ефектно и концептуално мултимедийно съдържание. Това ще видят почитателите на балета в спектакъла "Лебедово езеро" на Руския мултимедиен театър на балета, който ще гостува за първи път в София на 13 декември в зала 1 на НДК и на 15 декември във Варна в Двореца на културата и спорта.


Всъщност Руският мултимедиен театър няма аналог в света. Той е създаден през 2012 г. и главната цел е съхраняването на културното наследство на Русия - на класическата балетна школа и привличането на младите зрители чрез използването на модерните технологии. Така, по думите на Виолета Гармашевская, която е организаторите на събитието, публиката ще може да види нещо непоказвано, непознато у нас. Става дума за използване на 3D декори, чрез които се добавя пространство към класически спектакъл. Зрителите не само ще гледат постановката на сцената, но  ще бъдат вътре в самото действие, защото с помощта на 3D декорите се създават няколко сценични плана. 

Балетът пристига в България в състав от 37 танцьора със специалното участие на солистите на "Болшой театър" Мария Александрова и Владислав Лантратов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!