Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Гост в "Калейдоскоп" е Алина Георгиева

Сърцето е връзката ни с Бог

Алина Георгиева: "Аз съм там, където е сърцето ми. А когато следваме сърцето си, ние винаги сме на своя верен път"

2
Снимка: Колаж Ваня Минева


"Крила имат само тия, дето сърцето им иска да лети"- Николай Хайтов.

Днес в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота имаме среща с една красива, усмихната, добронамерена млада жена. Тя е родена във Видин и се казва Алина Георгиева.

"Астрологията ме научи на нещо много важно: че ние- хората, сме много различни и трябва да се приемаме такива, каквито сме- различни. И да не се сърдим един на друг заради различността си", казва Алина.

Алина с усмивка отваря и чете астрални карти. Стига да сте готови да чуете нейните тълкувания. Всъщност знаем ли какво означава името Астра? За незнаещите- то идва от гръцки и означава звезда, светило. Небесните фенери хилядолетия наред са били най-точният компас за хората, когато са тръгвали на далечни пътувания. И не само това. През всичките години на своя шарен и несигурен път човечеството е разчитало на упованието, че в небесната карта са кодирани добрите ни избори. И колкото по-често се вглеждаме в нея, толкова по-близо ще сме до верните си решения. Векове наред царе, императори, духовни водачи и наставници на човечеството са разчитали на свои доверени посредници за разгадаването на посланията, кодирани в звездните карти. Има много мистика в това. Но има и много математика и физика. А където точните науки търсят формулите на успеха, няма как резултатите да не са добри. Може би затова и до днес интересът към астрономията и астрологията остава траен и владее умовете и фантазията на хората. Вярата, че разположението на небесните тела, най-вече на планетите от Слънчевата система, е свързано със случващото се в човешкия свят, както индивидуално, така и в общността, мотивира много хора да продължават да търсят невидимите нишки, които свързват земното с небесното.

В хода на историята астрологията е била част от философията, развивала се е заедно с астрономията и метеорологията, била е свързвана с медицината и алхимията. Днес индивидуалните звездни карти не са територия за мистични предсказания, а възможност човек да се учи да разпознава заложените му от природата силни страни, да моделира добрите черти на своя характер, да се учи да се вглежда и вслушва в себе си, за да развива своите дарби и таланти, а и да се учи да слага юзди на онези свои предразположености, които биха му пречили в общуването с другите и в постигането на мечтите. Такива са мотивите и на Алина, която винаги се вглежда първо в себе си, а после и в звездите.

"Например когато Меркурий- планетата на комуникацията, е ретрограден, по възможност не подписвайте договори, защото има опасност да бъдете измамени. Не купувайте скъпа техника, защото може да се окаже със скрит дефект. Не се захващайте с дейности, които изискват сръчности. Защото това е времето, когато изпускаме стъклените чаши и красивия порцелан... Време на лоша координация в досега ни и с хората, и с вещите... Периодът обаче е добър за завършване на започнати и изоставени начинания- от недоплетен пуловер до занемарени или неясни връзки. Когато Меркурий е ретрограден, времето е подходящо да довършим старите неща. Как? Всички ние имаме интуиция. Нека я слушаме."

Моля Алина да сподели какво си пожелава за себе си, за своите близки, за всички нас на прага на 2018 година, макар че за нея прагът на годините за всеки човек е неговата рождена дата. А тя ми обяснява, че годишният календар не е единствената мярка за различните периоди в човешкия живот. Звездите може да се подредят така, че всеки от нас да получи сериозен шанс за личен "рестарт" на някакъв период от време.

"Когато започва нов цикъл, ние трябва на първо място да сме отговорни пред себе си. Отговорни за своето здраве, за начина, по който се храним и живеем- как и колко се натоварваме, как се отнасяме с хората около нас. Да не очакваме някой друг да решава или прави важните неща в живота ни. Да завършим започнатите дела и тогава да започнем нови, защото, ако не сме прочели последната страница, а обърнем на следващата, как ще разберем смисъла? Освободете се от нещата, които не ви трябват, защото те задържат вашата енергия. Забелязала съм, че когато ние преодолеем нашата зависимост от старите неща и се освободим от тях, животът ни дава много повече. То е като да се почисти коритото на река. Тогава реката тръгва силна и бистра. А подарените на друг неща, които в нашия живот вече нямат място, може да се окажат потребни в неговия живот точно в този миг... Тези невидими връзки съществуват! При всеки избор аз самата винаги следвам сърцето си, защото сърцето е връзката ни с Бог. И зная, че тогава ние винаги сме на своя верен път. Винаги слушам сърцето си. То никога до сега не ме е излъгало", казва Алина и продължава с поисканите от мен пожелания:

"Винаги вярвам, че това, което предстои, е най-доброто. На себе си и на слушателите на Радио ВИДИН пожелавам много позитивизъм. Защото това, което ние чувстваме, това, което ние мислим, ние го излъчваме и съответно Вселената ни го връща. Затова нека сме по-позитивни, да имаме повече доверие във Вселената и съм сигурна, че всяка добра мисъл, всяко добро чувство, ще се върне към нас много повече от веднъж. Когато имаме трудности, нека си казваме: "И това ще мине!" Всичко ни се дава с някакъв смисъл. И ние винаги получаваме това, което заслужаваме."

Целия разговор чуйте в прикачения звуков файл.

Галерия

Вижте още

В „Музикална зона“ слушаме Dua Lipa

 Поводът е новия й албум "Future Nostalgia", който излезе миналия петък- 27 март, а не на 3 април, каквито бяха първоначалните планове. Новият албум на Дуа Липа е факт по-рано от очакваното поради факта, че вторият ѝ студиен проект е изтекъл предварително в интернет пространството.Той включва хитовия сингъл "Don’t Start Now", разбиващото парче..

публикувано на 30.03.20 в 09:38

"Неделник" от 29 март 2020 година

Ето го. "Неделник" брой 302-ри вече е тук. Започваме със старите видински вестници за начало, защото и нашите пра дядовци са имали своите грижи. И то доста сериозни. Mакар и със скромна осанка, църквата "Св. Георги" в белоградчишкото село Орешец вече два века обгръща със светлина всеки, пристъпил прага и. За нея ще чуем разговора на..

публикувано на 29.03.20 в 14:56

Ралица Ерик: В Италия паника няма, но хората ги е страх

Пусти улици , затворени училища и магазини, неработещи кафенета, празни паркове... Към днешна дата гледката е нормална за всяка страна, попаднала в капана на пандемията от коронавирус. След Китай, сред най-засегнатите страни, с най-висока смъртност, е Италия.  Ралица Ерик е от Видин , но от 20 години живее в малкото градче Санта Кристина..

публикувано на 27.03.20 в 14:00

Нежеланите кучета - как се отнасяме към тях

Натали Митова живее във видинското село Генерал Мариново. Преди няколко месеца й отровили 4 от кучетата, в момента се грижи за 6 малки кученца, които намерила изхвърлени, а преди дни чува как бият куче в двора на съседката. Сподели, че вече не иска да мълчи за агресията на хората над животните . На 20 март, към 8.00 часа, чува удари и пищене:..

публикувано на 26.03.20 в 15:29

"Неделник" от 22 март 2020 година

Празни са улиците на градове и села. Какво да се прави!!! Това е положението и трябва да се съобразяваме. Хайде да си напълним душите с Радио ВИДИН и брой 301- ви на предаването "Неделник". Разлистваме старите вестници за начало за да научим какви тегоби и грижи са имали нашите прадеди. Знаете ли, че на 21 март се отбелязва международния..

публикувано на 22.03.20 в 13:51

Кампания за почистване започна в Кула

Гражданското движение "Северозапазване" от град Кула започна нова кампания. Нарекли са я "Вдигни боклук- изчисти място доброволно". Идеята е всеки да направи нещо за града. "Всеки може да изчисти мястото пред къщата си, пред блока. Идеята е да заснеме мястото преди и след почистването, един кратък видеоклип, да ни го изпратят на страницата на..

публикувано на 19.03.20 в 15:10

„Музикална зона“: The Frajle- Четири дами, едно шоу

Четири дами ... Мария Миркович , Наташа Михайлович , Йелена и Невенa Бука са членове на квартета The Frajle. Изпълненията, които завладяват публиката от 2009 г., ги отличават от останалите изпълнители на музикалната сцена и привличат публика с различни музикални предпочитания.  Когато правят шоу, Фрaйле успяват да постигнат това, което мнозина никога..

публикувано на 16.03.20 в 09:05