Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Единен орган да следи решенията на ТЕЛК, обсъдиха организации на хора с увреждания и Каракачанов

| обновено на 19.04.18 в 14:47
Снимка: БГНЕС
Мерки за повишаване на контрола, за да се спрат злоупотребите в системата на ТЕЛК, обсъдиха на среща вицепремиерът Красимир Каракачанов и национално-представителни организации на хората с увреждания.

Страните се обединиха около мнението, че трябва да се създаде единен национален орган за контрол в системата на ТЕЛК, както и да се въведе електронна социална карта и регистър на хората с увреждания. Ще има и завишаване на санкциите за тези, които издават документи с невярно съдържание.

Каракачанов подчерта, че усилията на правителството ще се насочат към модернизиране на цялата система, както и към това да не се ощетяват хората, които действително имат нужда от държавната подкрепа.

"Виждането на правителството, както и моето виждане, е да се предприемат мерки не за да бъдат ощетени хората, които действително имат увреждания и имат нужда от социална подкрепа и социална политика от страна на държавата, а да се опитаме да наложим по-голям контрол в системата при издаване на ТЕЛК-овете, да ограничим възможността за фалшификации и измами".

Още по темата чуйте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!