Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Краси Михайлов с трета песен за Видин

Снимка: Личен архив

Красимир Михайлов е педагог, общественик, известен сред видинчани и като музикант. В ефира на Радио ВИДИН творецът представи две свои нови песниПървата е озаглавена "Нежна еротика". 

"Това е един текст, по който написах музика още през 2002 година, когато си взех неплатен отпуск и бях в Испания. Нямах никаква идея кой е авторът на текста, то е стихотворение и какво е заглавието. Просто така го кръстих- "Нежна еротика“. Впоследствие, когато се върнах в България се оказа, че това е едно стихотворение на Петко Братинов и оригиналното заглавие е "Природа“. Но аз много харесах моето заглавие и реших, че бъдещата ми песен ще се казва точно така. И на 20 февруари тази година, в София направихме записа в студиото, заедно с един мой приятел и съгражданин- Явор Деспотов. Той изсвири китарите в тази песен и направи аранжимента, както и на другата песен- "Като първа любов“. "Нежна еротика“ е посветена на омайващия чар на женската красота“, каза Краси Михайлов.

Втората песен, представена в ефира, е "Като първа любов". Тя е посветена на Видин и е третата му поредна песен за родния град. 

"С голямо удоволствие и със страхотна емоция пиша песни за моя град, защото го обичам и нямам никакво съмнение, че въпреки всичко и въпреки всички, ще успеем с общи усилия да го възродим.“

Какъв е Видин днес през погледа на Краси Михайлов, чуйте в звуковия файл.


Вижте още

В „Музикална зона“ днес: Големи звезди с буйни коси

Те са красиви, успели и винаги в перфектна форма. Понякога дори им завиждаме за начина, по който изглеждат, и най- вече за едно - буйните коси.  Днес в „Музикална зона” ще слушаме едни от най- известните изпълнителки- дамите с впечатляващо гъсти и буйни коси!    Според изследване мъжете предпочитат жени с дълги и буйни коси. Дългите, гъсти..

публикувано на 04.10.21 в 09:55

Ricchi e Poveri в “Музикална зона“

Една група, която след 40 г. раздяла, пяха отново заедно на миналогодишното издание на Сан Ремо. Легендарната група „Ricchi e Poveri” е една от най-известните в историята на италианската музика, но малцина знаят, че оригиналният състав е от четирима, а не от трима изпълнители. Стартираме седмицата именно с оптимистичната музика на..

обновено на 27.09.21 в 09:28

„Музикална зона“: The Frajle- Четири дами, едно шоу

Четири дами ... Мария Миркович , Наташа Михайлович , Йелена и Невенa Бука са членове на квартета The Frajle. Изпълненията, които завладяват публиката от 2009 г., ги отличават от останалите изпълнители на музикалната сцена и привличат публика с различни музикални предпочитания.  Когато правят шоу, Фрaйле успяват да постигнат това, което мнозина никога..

обновено на 13.09.21 в 09:51

Искат по-добра защита на мобилните работници по време на кризи като тази с COVID-19

Европейският парламент прие резолюция относно въздействието на европейските правила в областта на свободното движение на работници и услуги в рамките на ЕС, включително в условията на пандемия.  Резолюцията насочва вниманието към правата и интересите на работниците в ЕС, към необходимостта от подобряването на условията на труд и..

публикувано на 13.08.21 в 10:50

Проф. Терзиев: Необходими са реформи в средното образование, за да преодолеем функционалната неграмотност на учениците

Вече почти десетилетие Европа работи за постигане на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. И въпреки че за постигането му са включени на практика всички ресурси, е повече от очевидно, че интелигентният растеж има водеща роля, а образованието и науката са категорично и безусловно свързани с него. За необходимостта от качествено образование ,..

публикувано на 04.08.21 в 17:40

Сладоледени песни в "Музикална зона"

Лято е и всеки търси разхладителното действие на така обичания от всички сладолед! На 18 юли отбелязахме неговия празник, а сега е време е да се преброим и да изчислим колко точно сладоледа ще ни трябват : ) Не за друго, а защото месец юли е обявен за месец на най-предпочитания летен десерт. Е, Оскар Уайлд си го е казал: „Единственият начин..

публикувано на 26.07.21 в 09:50

Хора, пътища и музика в „Музикална зона“

 В сезона на отпуските сме- предпочитано време за пътешествия на близки и далечни разстояния. Така че, стягайте багажа и тръгвайте на път- пътуването действа зареждащо, особено когато е съчетано с подходяща музика ;) Е, понякога става така, че нещо примерно се е объркало, не можете да излезете в отпуск точно сега и плановете ви се стопяват в..

обновено на 19.07.21 в 09:24