Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Техеран вероятно ще увеличи разходите за балистичната си програма

Аятолах Али Хаменей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Парламентът в Техеран вероятно ще увеличи разходите за балистични ракети, предава Ройтерс, като цитира високопоставен депутат. Именно балистичната програма беше една от оспорваните от Доналд Тръмп точки в споразумението с Иран, подписано за САЩ от Барак Обама.

Иран няма да остане в ядреното споразумение без "солидни гаранции" от страна на Европа. Това става ясно от изявление на иранския върховен лидер аятолах Али Хаменей. Той определи решението на САЩ като "глупаво и повърхностно".

Аятолахът, който е най-висшата ръководна инстанция в Иран, не е ревностен привърженик на сключената през 2015 година сделка.

Хаменей многократно е критикувал публично Съединените щати, че не спазват споразумението. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Боян Чуков: Излизането на САЩ от иранската сделка е първа крачка от сложна стратегия

Сериозният удар от решението на американския президент САЩ да излязат от споразумението за Иран е нанесен изключително върху Европа. Това коментира пред "Хоризонт" международният анализатор Боян Чуков, който направи оценка на п редизвестеното решение..

публикувано на 09.05.18 в 13:38
Подписаният меморандум, с който Доналд Тръмп извади САЩ от международния план за действия за иранската ядрена програма

Тръмп изтегли САЩ от международното ядрено споразумение с Иран

САЩ ще излязат от международното споразумение за ограничение на ядрената програма на Иран и ще възстановят санкциите си върху ислямската република. Това обяви американският президент Доналд Тръмп в специално обръщение, преди да подпише меморандум по..

обновено на 09.05.18 в 08:56