Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев при откриването на "Българската Коледа": Децата имат нужда от нашата подкрепа

| обновено на 30.11.18 в 15:27
Президентът Радев направи отчет на изразходваните средства от кампанията "Българската Коледа" за 2018 година и да даде старт на инициативата за 2019-а.
Снимка: Радио Стара Загора



"Да се обединим, защото децата имат нужда от нашата подкрепа". Това заяви в Стара Загора президентът Румен Радев. Той посети Университетската болница в града в рамките на кампанията в подкрепа на "Българската Коледа". 

Президентът избра Стара Загора, за да направи отчет на изразходваните средства от кампанията за 2018-а година и да даде старт на поредната инициатива за 2019-а година. 

Той отново припомни целите на "Българската Коледа" и призова и тази година да се включат хиляди граждани в подкрепа на хуманността.

"Защото "Българската Коледа" не е просто дарителска кампания. Тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество. Тя инвестира в нашия най-ценен капитал - здравето на нашите деца".

Президентът Радев добави, че кампанията тази година е насочена към децата с тежки увреждания и заболявания и тяхната рехабилитация. Амбицията е да се разпредели необходимата апаратура по-равномерно по области, болнични заведения и домовете за медико-социални грижи. 

Президентът апелира за по-силна социална подкрепа за децата и техните семейства. Общата сума тази година, която се разпределя, е 2 600 000 лева и е предоставена на 22 лечебни заведения.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!