Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Йорданка Благоева: Пътят до върха е труден

Йорданка Благоева, световна рекордьорка по лека атлетика
Снимка: Светослав Цветанов, Радио ВИДИН

От 18:00 часа в Залата за изяви на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” във Видин ще бъде представена луксозна биографична книга за първата българска световна рекордьорка по лека атлетика Йорданка Благоева. Автор на книгата „Босоногата кралица - Йорданка Благоева и седемте крачки към върха” е Юлия Пискулийска. Изданието е луксозен биографичен сборник с много снимки и текстове, описващи пътя към върха на родената в монтанското село Горно Церовене спортистка.

Йорданка Благоева гостува в "Цветовете на деня" по Радио ВИДИН. Най-важното послание в тази книга е към младите хора, каза световната рекордьорка:

"Много е красиво, когато си на върха, да вземем Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Бербатов, те са много нашите спортисти, които можем да ги изреждаме, включително и аз, но младите хора трябва да разберат, че пътят да стигнеш до този връх, където се чувстваш отлично, е много дълъг, много труден, много воля е необходимо, за да стигнеш до този връх. И това не е само в областта на спорта. Това е във всяка една област, на която ти си се посветил, трябва да отдадеш изцяло себе си, за да можеш да се изкачиш на този прекрасен връх."

Повече от разговора с Йорданка Благоева чуйте в звуковия файл. 


Вижте още

Коледата онлайн- възможна ли е?

По време на пандемия и нтернет пространството става във все по-актуално място за всички нас. Учим, работим, получаваме информация, а скоро май и Коледата ни ще е онлайн - така препоръчват от Световната здравна организация.  Идеята е по време на предстоящите празници да бъдем в тесен кръг - без големи семейни тържества или събирания, като по..

публикувано на 30.11.20 в 15:45

В очакване на ваксината срещу COVID

Първите ваксини срещу Covid-19, които ще дойдат в България, ще бъдат на "Пфайзер/Бионтек", а първите количества се чакат още в края на 2020 година.  Това стана ясно по време на днешното работно съвещание, свикано от премиера Бойко Борисов с членове на правителството. Все още няма ваксина срещу коронавирус, която да е преминала всички фази на..

публикувано на 30.11.20 в 14:41
Режисьорът Искрен Красимиров при посещението си при учениците в Белоградчик

Видео- урок по родолюбие създаде режисьорът Искрен Красимиров

Родолюбието е "мисия възможна" и по време на епидемията от COVID-19. В това е убеден Искрен Красимиров основател на проекта "Незабравимата България" и инициатор на комбинацията от вероучение и родолюбие, която представя в училищата под формата на "Час по родоучение". Той и неговият екип са изготвили първият по рода си  "Дистанционен видео- урок по..

публикувано на 30.11.20 в 14:29

Предлагат Даскал Йон Чолака за почетен гражданин на Брегово

Инициативен комитет от Брегово внесе в Общинския съвет подписка  за удостояване на даскал Йон Чолака със званието "Почетен гражданин".  Подписката е подкрепена и от редица институции, сред които и училището в Брегово, каза общинският съветник Кирил Кунчев- председател на Общинския комитет "Васил Левски":  "Няма да обявявам на този етап..

публикувано на 30.11.20 в 13:08

"Неделник" от 29 ноември 2020 година

"Неделник" е вашият избор за добро настроение. Гарантирам го. Преглеждаме за началото старите вестници и започваме нашата неделна разходка. Заради новите мерки отново останахме без изложби и музеи. Това е повод да си припомним за една интересна изложба в Националния политехнически музей в София наречена “Техниката около нас по времето на..

публикувано на 29.11.20 в 13:07

Живот и спасение в Бога

Тринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто ей така, без да вникваме в него. Той ни казва чрез съвета, който дава на един богат младеж, че не е достатъчно да изпълняваме на думи..

публикувано на 29.11.20 в 08:00

Детска площадка във Видин се превърна в коледно градче

Темите в "Едно" на 27 ноември 2020 година: Екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"  във Видин продължава да работи с потребите на услугите, но от разстояние.   Вече е в сила  Правилникът за прилагане на Закона за социалните услуги, който касае и дейността на центъра.  В..

публикувано на 27.11.20 в 17:35