Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Красотата на Видин в снимки

4
Снимка: Кристиян Борисов

Днес се водят безкрайни спорове дали фотографията е изкуство или средство за създаване на изкуство. С помощта на фотографската техника могат да се направят истински произведения на изкуството, но със същата вероятност може да се построи и бизнес. Но и всеки, който обича фотографията и се любува на шедьоврите на професионалистите, сам създава красиви и неповторими неща, без да си поставя за цел да продава своите творения. Отговорът е очевиден- фотографията е изкуство. За мнозина тя е хоби и начин на живот. 


Сред тях е и Кристиян Борисов, който има страница, озаглавена "Снимки от Видин". Как у него се е появила страстта към снимането и какво го вдъхновява най- силно?


"Първият ми по- сериозен фотоапарат е отпреди 12 години. Постепенно ми стана доста силна страст. Дунав и Видин са ми изключително вдъхновение. Обичам да снимам вода, водата е символ на емоционалното състояние на човека. В дъжд и мъгла също стават много интересни снимки, които носят определен емоционален заряд. Идеята за страницата се роди от факта, че виждах, че хората харесват снимките ми и реших да я създам. Показвам града в една от най-добрите му възможни страни'',
разказа Кристиян Борисов.


Желанието да се съхрани красотата на бързотечния живот създало удивителен вид изкуство- фотографията. Историята ѝ е история на зараждане и въплъщение в живота на една мечта. Мечтата да се фиксират и съхранят за дълго изображения на заобикалящите ни явления и предмети.

Повече от разговора с Кристиян Борисов- чуйте в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

В "Музикална зона" на 03 декември 2020 слушаме Мария Калас

Мария Калас е удивително явление и голям талант - безкомпромисна, фанатична. Известна е със своето белканто и драматичните си интерпретации. Благодарение на техническата подготовка и строгата дисциплина диапазонът на гласа и се разширява до обхвата на цели три октави. Въпреки неголемия интензитет той е толкова пробивен, че може да се чуе във..

публикувано на 03.12.20 в 09:00

"Коледни чудеса" творят във Видин

Конкурс търси най-добрите майстори на коледни картички във Видин. Участниците трябва да създадат произведения на тема "Коледни чудеса" . За най-талантливите ще има награди, а картичките им ще зарадват деца в неравностойно положение. Конкурсът е иницииран от Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин. За идеята на организаторите обясни..

публикувано на 02.12.20 в 16:05

Заветът на Венцислав Станев към децата: Помнете НАШЕТО училище, нашия град и нашата Родина

Внезапно вчера ни напусна Венцислав Станев- дългогодишен директор на най-старото и най-голямо училище във Видин- Средно училище "Цар Симеон Велики". В деня на кончината му, колегите написаха на фейсбук страницата на училището: "Днес си отиде един човек с голямо сърце, страхотен професионалист, отдаден на работата и на семейството си!"  И обявиха дни..

публикувано на 02.12.20 в 15:52
д-р Диана Машова и д-р Георги Костов

Стоматологичната помощ по време на пандемия

Макар и не толкова драстично, както в други области на медицината, пандемията от COVID-19 засегна и стоматологичната помощ . Временно затворени стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатории, нарушение в традиционната връзка лекар - пациент. Това е част от анамнезата на денталната помощ в условията на COVID пандемия. За страха, за риска, за..

публикувано на 02.12.20 в 15:50

На 4 декември решават за инсинератора за опасни отпадъци в Монтана

На 4 декември предстои да бъде взето решението, дали да бъде изграден инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци в промишлената зона на град Монтана . Срещата е в сградата на Младежкия дом в града. В същото време граждани се организират, за да изразят твърдо негативната си позиция. Обществено обсъждане беше проведено на 22 новември. И..

публикувано на 02.12.20 в 15:30

Започна гласуването за участниците в Северозападния фестивал на духовата музика

10 състава от България и Сърбия участват със свои видеоклипове в Северозападния фестивал на духовата музика, който тази година се провежда онлайн. Гласуването в четвъртото издание на музикалното събитие също е по електронен път, обясни ръководителят на Берковската духова музика и продуцент на фестивала Георги Красимиров- Герасим:  "Тази..

публикувано на 02.12.20 в 14:25

Защитени ли са правата ни като европейски потребители?

Пазаруването онлайн преди празниците в условията на пандемия се засилва. Затова добре е да знаем, че когато купуваме стоки или услуги от друга страна от ЕС, ние имаме същите права като потребители, както ако пазаруваме в България. Такъв е примерът с  двугодишна гаранция, обясни Соня Спасова директор на Европейски потребителски център:..

публикувано на 01.12.20 в 16:34