Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Неделник" от 14 юли 2019 година

Снимка: Радио ВИДИН

Ето де. Дойде му ред на този "Неделник", който излъчихме на живо от Комплекс "Магура". Това е много важно. Започвам с преглед на старите вестници, а след това Давид Давидов ни разказва как минало представянето на новата му книга "Запейте, наша ескадрила..." в Монтана и какви са очакванията му за представянето и във Видин, което всъщност мина прекрасно тази вечер. След това в часа "Ние от Северозапада" започва истинското шоу. Гледайте видеата.  Дедо Скръц- Цветан Дочев ни приготви баш врачанска ютика и разни други работи. Гостуваха ни и невероятните самодейци от НЧ"Надежда" от село Раковица.  В третият час си говорим за църквата в село Рабиша и за единственото запазено килийно училище в северозапада. Малко и за пещерата "Магура" също можете да чуете. Слушайте и гледайте.

https://www.facebook.com/RadioVidin/videos/445601249354437/

Видео с Дедо Скръц.

https://www.facebook.com/RadioVidin/videos/467756357354597/Вижте още

"Синьо лято" за втора година в Монтана

Последната седмица на юли започват летните занимания за деца на язовир "Долна вода", който стопанисва ловно- рибарско дружество "Огоста" в Монтана . Превенция в сферата на зависимостите, кинология, практически занимания за оцеляване, запознаване с азбуката на риболова- това са само част от включените в кампанията "Синьо лято" занимания,..

публикувано на 09.07.20 в 16:07

"Неделник" от 5 юли 2020 година

Лятото. Тук е вече. "Неделник" също е тук. Започваме със старите вестници за да си припомним минали неща. Плановете никога не могат да гарантират 100% успеваемост. Така се случи. Днес от 10:00 часа трябваше да се проведе надпреварата "КОМски Траверс Skyrun" край Берковица. За съжаление нелеп инцидент отложи събитието. Новите дати за..

публикувано на 05.07.20 в 14:01

Юли без пластмаса

Започна световната инициатива "Юли без пластмаса".  Призивът е милиони хора от цял свят да не използват еднократни опаковки от найлон и пластмаса в продължение на цял месец. Темата би трябвало винаги да е актуална, смята Ели Цветанова  - учител в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин: "Това, което можем да правим не само в рамките на..

публикувано на 02.07.20 в 14:05

Прелестната Дженифър Лопес в „Музикална зона“

Почти на 51, тя не спира да ни изненадва със своя талант, желание за успех и със страхотната си визия. Тя определено е жена за пример- красива, еманципирана, успяла, справяща се с ролята на майка и работеща дама с кариера. Пример и за това, че една жена и след 50г. може да изглежда повече от зашеметяващо. Дженифър Лопес винаги може да ни усмихне и да..

публикувано на 29.06.20 в 09:45

Не взета пратка от куриерска фирма! Може ли да има последици?

В "Моите права" юристът Венцислав Венциславов ни разяснява следния казус: Не взета пратка от куриерска фирма! Може ли да има последици? Казуса той публикува във Фейсбук страницата "ТвоетоПраво" . "Всеки от Вас търгува онлайн, а някои дори предпочитат търговията зад екрана, вместо да потеглят на разходка из магазините. Ето и нещо..

публикувано на 28.06.20 в 17:45

"Неделник" от 28 юни 2020 година

"Неделник" брой 315-ти пристигна. Преглеждам старите вестници и говорим с интересни събеседници. Преди две седмици получих едно писмо. Класическо писмо с марка в горният десен ъгъл и естествено с подател и получател. В него книга и листче. Подател е Лили Горанова от Враца. Името нищо не ми говореше. Прочетох писмото. Ето какво ми бе..

публикувано на 28.06.20 в 13:25

От АПИ обещават да почистят растителността по пътя Градец-Раброво

Пътят Градец-Раброво е със силно стеснено платно за движение заради избуялата растителност около него, липсва видимост и нормална проходимост. Това е предпоставка за възникване на катастрофи, сигнализира слушателка на Радио Видин. По думите на Ивелина Ангелова, на около 17-километровата отсечка от години не се извършва почистване на растителността,..

публикувано на 25.06.20 в 15:26